Ένα μήνυμα αποχώρησης και μία αγάπη που μένει στη μέση

Απόψεις

Τι έχει στο μυαλό του ο Μπούσης είναι δικό του θέμα, αλλά όταν οι αποφάσεις επηρεάζουν το σύνολο οφείλεις μία ξεκάθαρη θέση.

Η διαγραφή των αναρτήσεων στα social media που αφορούν τον ΟΦΗ. Το αινιγματικό του μήνυμα. Σε μία γενικότερη κατάσταση απογοήτευσης που φτάνει στα όρια της απόγνωσης έρχεται να προστεθεί ο προβληματισμός, τα ερωτηματικά που προκάλεσε η στάση του αφεντικού του ΟΦΗ.

Ο Μιχάλης Μπούσης είναι δικαίως στο επίκεντρο της κριτικής για την αγωνιστική κατρακύλα του ΟΦΗ και από τη στιγμή που ακολούθησε το χθεσινό του μήνυμα εύλογα προέκυψαν απορίες αναφορικά με τη σημασία του. Μπορεί να γίνει ερμηνεία μέσω ενός ποσταρίσματος στο Instagram; Και πόσο αυτό, από τη στιγμή που είναι ανοιχτό για πάσης φύσεως ερμηνείες, κάνει γενικότερα καλό στην ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή;

Τα social media είναι το προσωπικό μονοπάτι του καθενός προς την επίκληση συναισθημάτων και likes. Ουδείς μπορεί να ορίσει ποιο το περιεχόμενο, είναι το διαδικτυακό σπίτι και στο σπίτι τους κανόνες τους ορίζεις εσύ. Οτιδήποτε άλλο θυμίζει ανοιχτές πόρτες και μία γειτονιά να στήνει αυτί για να γιγαντώσει το κουτσομπολιό. Και τούτη τη στιγμή το κουτσομπολιό, οι εικασίες, ο προβληματισμός και η ανησυχία συνθέτουν μία κατάσταση στα όρια του «εμφυλίου». Και ουδείς το θέλει αυτό στον ΟΦΗ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον καθένα η ομάδα που υποστηρίζει είναι μέσα στην καρδιά και στο αίμα που κυλάει στις φλέβες. Στις Κυριακές, στις χαρές και στις λύπες. Η ομάδα δεν «σβήνεται» όπως τα ποσταρίσματα στα social media.

Τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Μιχάλης Μπούσης είναι δικό του θέμα, το σίγουρο είναι πως από την πρώτη μέρα που ανέλαβε είχε αγνές προθέσεις, αλλά όταν οι αποφάσεις επηρεάζουν το σύνολο οφείλεις να έχεις ξεκάθαρη θέση και στάση. Το ομιχλώδες τοπίο συντηρεί μία αρρωστημένη κατάσταση και διαψεύδει όσα τόνιζε πρόσφατα με παρέμβασή του στο Capitano.gr ο Άντζελο Παλυβός. Η αγάπη είναι συναίσθημα που απαιτεί αλήθειες. Ο κόσμος του ΟΦΗ δεν μπορεί να αποδέχεται τις κακές πορείες και τους ντροπιαστικούς αποκλεισμούς υπό τον φόβο ενός αβέβαιου μέλλοντος και ούτε δέχεται να του συμπεριφέρονται σαν τους ιθαγενείς με το καθρεφτάκι.

Ο Μιχάλης Μπούσης έχει και το μαχαίρι έχει και το καρπούζι. Τουλάχιστον αυτή τη φορά ας το χρησιμοποιήσει σωστά, να το βάλει στο κόκαλο και να πάρει τις σωστές αποφάσεις για το καλό του ΟΦΗ και την κανονικότητα που ορίζει η ιστορία του. Για να δικαιώσει τη στήριξη που απολαμβάνει τα τελευταία 6 χρόνια, για να δώσει απαντήσεις απέναντι στις ηχηρές, ακόμα και στα όρια του οχετού, αμφισβητήσεις. Ο σύλλογος δεν έχει ανάγκη μόνο από ισχυρή διοίκηση, αλλά και από όραμα. Αν αποφασίσει πως η λύση είναι η φυγή του από τον ΟΦΗ είναι παραδοχή ήττας και οι υπεύθυνοι δεν θα είναι ούτε ο κόσμος ούτε οι δημοσιογράφοι εν προκειμένω, αλλά μόνο ο ίδιος.

Γι' αυτό, λοιπόν, μία βαθιά ανάσα, μία ρουφηξιά τσιγάρου να καθαρίσει το μυαλό και «ας παν στην ευχή τα παλιά» που λέει και το τραγούδι. Ή, αλλιώς, «the show must go on».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.