Ένα... τρελό πρωτάθλημα, χωρίς φαβορί

Γ' Εθνική

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας στον κρητικό όμιλο επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Ο Ηρόδοτος επικράτησε 1-0 του Πόρου και ο ΠΟΑ 2-0 της Νεάπολης. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά ήταν τα μοναδικά... κανονικά αποτελέσματα στην 1η αγωνιστική. Ο Αλμυρός δέχθηκε 6 γκολ, η Δαμάστα ηττήθηκε στο ντεμπούτο της στη Γ', ο Γιούχτας δέχθηκε την ψυχρολουσία από τον Αστέρα Ρεθύμνου. Σε αυτά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τον Πλατανιά που έχασε στα τελευταία λεπτά παίζοντας με 9 παίκτες, αλλά εδώ μπαίνει ο αστερίσκος μίας νέας ομάδας που ουσιαστικά χτίζεται από την αρχή μετά το σοκ του υποβιβασμού.

Χορταστικές αναμετρήσεις, πολλά γκολ, διακυμάνσεις στο σκορ, πολλές συγκινήσεις, κανένα φαβορί. Ακόμα και αυτά, τα φαβορί, που ξεκίνησαν με το δεξί το πρωτάθλημα ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι την επόμενη αγωνιστική δεν θα στραβοπατήσουν;

Σε έναν όμιλο που υποβιβάζονται 7 ομάδες καταλαβαίνετε ότι το πρωτάθλημα θα είναι ιδιαίτερα «καυτό» και οι ισορροπίες λεπτές. Την πιο σωστή κουβέντα την είπε ο Μηνάς Πίτσος μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Αστέρα Ρεθύμνου, κάνοντας λόγο για τα... «φαβορί του καλοκαιριού». Πολλοί έσπευσαν να δώσουν «τίτλους», αλλά η πραγματικότητα στο γήπεδο είναι ο καθρέπτης όλων.

Προφανώς και υπάρχουν κάποιες ομάδες που δείχνουν ένα «κλικ» πιο πάνω και ίσως είναι αυτές που θα προηγηθούν στην κούρσα για την πρώτη θέση, αλλά οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και τα νέα δεδομένα δεν σηκώνουν προβλέψεις.

Με όσα είδαμε στην πρεμιέρα της Κυριακής, οι περισσότερες ομάδες είναι ισοδύναμες και πολλά θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Και να είστε σίγουροι ότι στη διάρκεια της σεζόν θα δείτε κι άλλα... τρελά σκορ. Μην κάνετε προβλέψεις γιατί ο... κουβάς είναι κοντά.

Καλή χρονιά να έχουμε, χωρίς διακοπές και κρούσματα, όλα να κυλήσουν ομαλά και να απολαύσουμε όσα στερηθήκαμε πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νίκες για Ηρόδοτο και ΠΟΑ, σοκ για Γιούχτα, διασυρμός Αλμυρού!

Πίτσος: «Ο Γιούχτας έχει την εμπειρία να το ξεπεράσει»

Κιάσσος: «Πρέπει να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα»

Η συγκίνηση του Ανδρέα Ξυδάκη για τη μάχη της κόρης του με τον καρκίνο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.