Ένας κοντός τον έσωσε

SMS
10:30 | 29/09/2018

Η μέρα που οι κεφαλιές του Νίκου Νιόπλια "σκότωσαν" την ΑΕΚ στο κατάμεστο και "κολασμένο" Γεντί Κουλέ.

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν φημίζεται για το ύψος του, πόσο μάλλον για τα γκολ του κεφαλιές. Κι όμως, ο βραχύσωμος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, ο οποίος τίμησε την φανέλα της ομάδας σαν παίκτης και σαν προπονητής, έχει σκοράρει με κεφαλιά και μάλιστα δύο φορές στον αγώνα με την ΑΕΚ τη σεζόν 1996-97!

Είναι η περίοδος όπου ο ΟΦΗ παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το κύπελλο UEFA στο αξέχαστο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (1-1). Είναι η περίοδος όπου ο Ολυμπιακός βάζει τέλος στα "πέτρινα χρόνια" κατακτώντας το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1987. Είναι η περίοδος όπου στην ΑΕΚ αρχίζουν τα δικά της "πέτρινα χρόνια".

Το "Γεντί Κουλέ" για εκείνο το ματς πρωταθλήματος της (τότε) Α'Εθνικής, κατάμεστο, "κολασμένο". Ο ΟΦΗ προηγείται με κεφαλιά του Νίκου Νιόπλια, η ΑΕΚ ισοφαρίζει με τον Μπατίστα και οι γηπεδούχοι παίρνουν τη νίκη πάλι με τον Νιόπλα, πάλι με κεφαλιά, σε ένα από τα πιο παράδοξα στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Για την ιστορία, η ομάδα του αείμνηστου Ευγένιου Γκέραρντ τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, συγκεντρώνοντας 66 βαθμούς.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.