​Ένας μόνος Επασί... πότε δεν αρκεί

09:02 | 28/02/2022

Είχαμε καλομάθει φέτος να είναι ανταγωνιστική η ομάδα κι αυτός δεν ήταν ο φετινός ΟΦΗ. Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης.


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας για τον ΟΦΗ αυτό απέναντι στον και πληγωμένο, λόγω Αταλάντα Ολυμπιακό. Κι αυτή η εξίσωση πιθανότατα θα υπήρχε χωρίς τις αναντικατάστατες απουσίες της μεσαίας γραμμής.

Χωρίς σπονδυλική στήλη μια ομάδα, που στηρίχθηκε κυρίως σε αυτούς τους αρτίστες και ρολίστες παίκτες, πόσες αλήθεια πιθανότητες είχε ο ΟΦΗ να αποδειχθεί ανταγωνιστικός; Καμία και το ξέραμε! Άλλωστε το κέντρο της ομάδας μας, έφερε αυτή την όμορφη εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια φέτος, αυτοί μάρκαραν, αυτοί δημιουργούσαν, αυτοί σκόραραν. Χωρίς τη μέση, δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος.

Ένας σούπερ παίκτης… κι άλλοι δέκα που δεν πίστευαν, δεν μπορούσαν και φυσιολογικά δεν άντεξαν. Κι αν δεν υπήρχε ο Επασί κανείς δεν ξέρει που θα σταματούσε το σκορ για τον ΟΦΗ.

Δυστυχώς δεν απουσίαζαν μόνο βασικοί παίκτες, αλλά και οι ισχυρές προσωπικότητες γι’ αυτό κι ο ΟΦΗ θύμιζε ομάδα περισσότερο του περσινού κακού Φλεβάρη, αποδεικνύοντας περίτρανα πως όπως τα δάχτυλα των χεριών δεν είναι όλα ίδια έτσι και οι παίκτες δεν είναι όλοι ίδιοι. Ειδικά όταν λείπουν μαζεμένοι οι παίκτες της φετινής διαφοράς σου, απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχει βάθος στο ρόστερ της ομάδας κι αυτό όσοι παρακολουθούμε στενά την ομάδα, δεν χρειαζόταν την εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό για να το διαπιστώσουμε. Παρότι το ξέραμε και το περιμέναμε μας στεναχώρησε. Είχαμε καλομάθει φέτος να είναι ανταγωνιστική η ομάδα κι αυτός δεν ήταν ο φετινός ΟΦΗ, αλλά αλήθεια ποια ομάδα με τόσες τρανταχτές απουσίες, όλες από τη ραχοκοκαλιά της, θα μπορούσε να άντεχε στο κατηφορικό έτσι κι αλλιώς Καραϊσκάκη;

Τέλος πάντων ένα βράδυ δύσκολο ήταν… πάει και πέρασε. Τώρα όλα τα λεφτά ο τελικός της Κυριακής. Με το βλέμμα και στον αγώνα του Αστέρα, αφού αυτός είναι ο αντίπαλος μας πια, εάν βέβαια δεν επιστραφούν οι βαθμοί στα Γιάννενα, που στην Ελλάδα ζεις όλα είναι πιθανά!

Εκεί λοιπόν κόντρα στον τελευταίο Απόλλωνα, δεν θα μετρήσουν απουσίες και αδυναμίες. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από μια νίκη. Που λογικά θα αρκεί, εάν Ολυμπιακός και ΑΕΚ σταθούν στο ύψος της ιστορίας τους και της δυναμικής τους, για να μας φέρουν στην εξάδα. Κι αν γίνει αυτό κανείς δεν θα θυμάται το κακό χθεσινό βράδυ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0

Νιόπλιας: «Δεν είναι αυτός ο ΟΦΗ»

Πλέι οφ: Τέσσερις ομάδες για 2 «εισιτήρια» - Τι δεν θέλει ο ΟΦΗ

Η μάχη των πλέι οφ: Τι ισχύει με τις ισοβαθμίες


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.