Ένας ωφέλιμος διασυρμός

20:43 | 14/05/2022

O ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, δεν μπορεί ένα εφιαλτικό απόγευμα να τα διαγράψει όλα, να σβήσει τις ωραίες στιγμές που μας πρόσφερε φέτος και που μας έκανε περήφανους. - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Ξέρετε, θα μπορούσα να πιάσω από κει που γράφουν στα social και να το πάω παρακάτω. Να στολίσω με μερικά ακόμα επίθετα και να βγάλω χολή εκ του ασφαλούς όπως κάνουν όλοι αυτή την ώρα. Ωφελεί όμως; Προσφέρει στην ομάδα; Πρέπει να ρίξουμε στη φαλκονέρα όλο το οικοδόμημα του ΟΦΗ για να νιώσουμε καλύτεροι ή να ανασκουμπωθούμε, να αναλογιστούμε τι έφταιξε και γιατί βγήκε στο τέλος αυτή η ντροπιαστική εικόνα ( απότοκος των περισσότερων αγώνων στα play out) και κυρίως να δυναμώσουμε μέσα από τα λάθη μας για να μην ξαναγίνει αυτό το ξεφτιλίκι στο Βόλο; Οι μεγάλες ομάδες σηκώνονται όταν πέφτουν και ματώνουν. Όταν μπορούν μέσα από τις δύσκολες και μαύρες στιγμές τους, να δουν το φως στο τούνελ και να πάρουν δύναμη και κουράγιο!

Και ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, δεν μπορεί ένα εφιαλτικό απόγευμα να τα διαγράψει όλα, να σβήσει τις ωραίες στιγμές που μας πρόσφερε φέτος και που μας έκανε περήφανους. Πάμε τώρα παρακάτω:

Πάει τελείωσε το μαρτύριο. Γιατί απ’ την αρχή η φετινή διαδικασία των play out ήταν ένα βασανιστήριο για την ομάδα, τους παίκτες, τον προπονητή, μα πάνω απ’ όλους για μας τους φιλάθλους της. Κακά τα ψέματα, όταν δεν έχεις κίνητρο, όταν δεν έχεις το μαχαίρι στα δόντια, όταν δεν καίγεσαι να αποδείξεις πράγματα μέσα στο γήπεδο, όταν δεν παίζεις την ιστορία σου και την κατηγορία, δύσκολα να μεταλλαχθείς σε μια σειρά αγώνων που δεν σου προσφέρουν τίποτα! Είχε κίνητρο ο Ατρόμητος για να σώσει μια χρονιά που πήγε κατά διαόλου. Είχε επίσης ο νεοφώτιστος Ιωνικός που είχε τη ζέση του πρωτάρη. Δεν είχαν ούτε ο Αστέρας Τρίπολης ούτε και ο ΟΦΗ δυο ομάδες που πίστευαν πως θα βρίσκονταν στην πρώτη 6αδα και βρέθηκαν να δίνουν διεκπεραιωτικά παιχνίδια με αντιπάλους που ήταν κατώτεροι τους σ’ όλη τη διάρκεια του κανονικού πρωταθλήματος. Μοιραίο είναι να περιμένεις πως και πως να τελειώσουν τα παιγνίδια και να φύγεις για διακοπές.

Μόνο που αν συμπεριφέρεσαι σαν τουρίστας πριν τελειώσουν τα παιγνίδια είναι αναμενόμενο να πάθεις και στραπάτσο, όπως συνέβη στο ρεζίλεμα του Βόλου. Ένας ΟΦΗ χωρίς αρχή, μέση και τέλος και κυρίως με αμυντική λειτουργία που θύμιζε παιδική χαρά. Αυτό το δεύτερο γκολ και κυρίως το… βόλεϋ που έπαιξαν Ουές και Βούρος με τα παιδαριώδη γυρίσματα προς τα πίσω, ή το μαρκάρισμα του Πασαλίδη στο πέμπτο γκολ, θύμισαν πως όταν το μυαλό είναι αλλού, γίνονται λάθη που δεν τα κάνεις ούτε σε παιχνίδια βετεράνων. Είπαμε να γράψουμε ιστορία με την πρώτη Ελληνίδα ρέφερι που θα σφύριζε παιγνίδι super league αλλά μάλλον το παρεξήγησαν στον ΟΦΗ που συνέδεσε αυτό το γεγονός στο Βόλο με την πιο μελανή σελίδα των φετινών του εμφανίσεων!

Τέλος κακό αλλά όχι όλα κακά, για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν θα κρατήσουμε αυτή την εικόνα για το φετινό ΟΦΗ, όσο κι αν προσπάθησαν όλοι στην ομάδα με την αγωνιστική τους συμπεριφορά στα play out να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα όσα σημαντικά και βελτιωτικά έκανε η ομάδα στην κανονική ροή του πρωταθλήματος. Τώρα περιμένουμε να δούμε το σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Να δούμε όλους όσοι περισσεύουν ή δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας να φεύγουν για άλλες πολιτείες. Το πε ο κόουτς μετά το τέλος του αγώνα… τέλος οι συναισθηματισμοί! Να έλθουν ποδοσφαιριστές που να κάνουν τη διαφορά όχι όλοι αυτοί οι Βαν …πρώην ποδοσφαιριστές, οι τελειωμένοι Ολλανδοί, που ήλθαν και δεν ακούμπησαν. Ή ακόμα και οι Έλληνες που όσες ευκαιρίες κι αν τους δώσεις, τις πετάνε στα σκουπίδια. Τα πέντε σκαμπίλια στο Βόλο ίσως κάνουν και καλό, καθώς και ανώδυνα ήταν ( αν εξαιρέσεις το prestige της ομάδας που δέχτηκε καίριο πλήγμα ) και ήλθαν με τη λήξη του πρωταθλήματος. Ας κάνουν αυτοί που πρέπει, εκείνα που πρέπει στο μεταγραφικό παζάρι και ο κόσμος θα το καταπιεί και θα ξεχάσει το κάζο του Πανθεσσαλικού! Αλλά έργα κι όχι πειράματα που σε κάνουν να απορείς για το που τους βλέπουν αυτούς που παίρνουν και κυρίως… τι βλέπουν ! Αμ’ έπος αμ’ έργον που θα λέγαν και οι Αρχαίοι ημών Έλληνες… αν ήταν ομιλίτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτος διασυρμός του ΟΦΗ στο Βόλο!

Αινιγματικός ο Νιόπλιας: «O πιο δύσκολος μήνας της επαγγελματικής μου καριέρας»

Σκληρή ανακοίνωση από «Snakes» : Ο.Φ.Η. σημαίνει μαχητικότητα

Βόλος - ΟΦΗ: Τα highlights του αγώνα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.