Ένας ολόκληρος γύρος ουσίας…

Απόψεις

Νικηφόρα ξεκίνησε για τον ΟΦΗ το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, με τη σταθεροποίησή του στη δεύτερη προνομιούχα θέση της βαθμολογίας.

Η 5η συνεχόμενη νίκη τον κράτησε στο +2 από την Παναχαϊκή, αλλά παράλληλα στο -6 από τον πρωτοπόρο Άρη. Μπορεί το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο ΟΦΗ κόντρα στους Σερραίους να μην ήταν τόσο θελκτικό ή εντυπωσιακό με τα προηγούμενα (κυρίως τα εντός έδρας, όπου έβαλε «στοπ» στις τριάρες) παιχνίδια, έδωσε όμως το ζητούμενο που ήταν η νίκη. 

Ο δεύτερος γύρος που μόλις ξεκίνησε, θα έχει εντελώς διαφορετικά ματς, τουλάχιστον στο πρώτο του μισό, από όπως ήταν στο αντίστοιχο σημείο του πρώτου. Θα υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 ή ίσως και παραπάνω ομάδες που θα είναι μεταξύ σφύρας και άκμονος για την αποφυγή του υποβιβασμού, καθώς ακόμα μια ομάδα φαίνεται πως δεν θα αντέξει μέχρι τέλους τη μάχη της παραμονής. Αυτό προμηνύει σκληρά και δύσκολα ματς, περισσότερο από ότι ήταν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα η… τρόικα της κορυφής δύσκολα θα σπάσει. Ο Άρης έχει «μαξιλαράκι ασφαλείας» για δύο ήττες, πολυτέλεια την οποία δεν έχει ο ΟΦΗ και η Παναχαϊκή. Για αυτούς «μαχαιριές» θα είναι και ενδεχόμενες ισοπαλίες που θα έχουν, με μοναδική εξαίρεση ίσως το μεταξύ τους παιχνίδι. Ο ΟΦΗ θα πάει στην Πάτρα να παίξει με την Παναχαϊκή, με τους Αχαιούς να έχουν τη νίκη στον πρώτο γύρο. Ο Άρης θα έρθει στο Ηράκλειο, με ισόπαλο το πρώτο ματς, ενώ η Παναχαϊκή θα υποδεχθεί και τον Άρη, από τον οποίο στο πρώτο ματς έχασε 2-1. 

Κοντολογίς σε ότι έχει να κάνει με τους τρεις και τη μεταξύ τους προσπάθεια, τα πράγματα να κριθούν σε μεγάλο βαθμό στους αγώνες που θα έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης σε Πάτρα αρχικά και Ηράκλειο στη συνέχεια. Αρκούν όμως αυτά τα δυο ματς για να κρίνουν τις θέσεις της ανόδου; Όχι βέβαια… 

Το κλειδί της ανόδου είναι στους αγώνες με τους… υπόλοιπους. Εστιάζοντας περισσότερο στον ΟΦΗ, βάσει της εικόνας που παρουσίασε κόντρα στον Πανσερραϊκό, ζητούμενο και στους υπόλοιπους αγώνες είναι ένα. Η ουσία. Εμπειρία υπάρχει, δυναμική επίσης, για ποιότητα δεν γίνεται λόγος. Όλα αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε ακόμα και αν το ποδόσφαιρο που θα βγάζει στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι άκρως εντυπωσιακό, να έχει την ουσία για να έρχονται οι νίκες. 

Ο Παπαδόπουλος είναι ένας προπονητής που ξέρει καλά πως πρέπει να διαχειριστεί τις καταστάσεις που δημιουργούνται, ακόμα και αν είναι των άκρων. Υπέρμετρη απογοήτευση, ή μέγιστος ενθουσιασμός. Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα της Κυριακής, βγήκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο αυτό. Συγχαρητήρια και παρατηρήσεις μαζί προς τους παίκτες του, οι οποίοι «πίνουν νερό στο όνομά του» και δείχνουν πως αφουγκράζονται το κάθε τι που λέει, είτε κατ’ ιδίαν, είτε δημόσια…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.