​Έπεσε… και αυτό το «κάστρο»

14:44 | 24/04/2019

Η Στεφανί Φρεπάρ είναι έτοιμη να γράψει ιστορία στο γαλλικό ποδόσφαιρο, καθώς την Κυριακή του Πάσχα, αναμένεται να γίνει η γυναίκα διαιτητής, που θα «σφυρίξει» για πρώτη φορά σε επαγγελματικό αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας στα 87 χρόνια ύπαρξης της (1932).

Έτσι, η 28η Απριλίου 2019 θα μείνει στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Μιλάμε για τη μόνη γαλλίδα ρέφερι που επιλέχθηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (7 Ιουνίου – 7 Ιουλίου). Όπως έγινε γνωστό από την γαλλική ομοσπονδία, η Στεφανί Φρεπάρ ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα της Ligue 1 ανάμεσα στην Αμιάν και το Στρασβούργο. Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη διαιτητής έχει ήδη «σφυρίξει» στην Ligue 2 και θα είναι μια από τις πρώτες ανάμεσα στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η γαλλική ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι «η FIFA κάλεσε τις Ομοσπονδίες για την καλύτερη προετοιμασία των διαιτητών που επιλέχθηκαν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών. Για να τις προετοιμάσουν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες για αυτή την διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Η προετοιμασία τους, τεχνική και αθλητική, θα επικεντρωθεί επίσης στη χρήση του VAR, η οποία θα λειτουργεί σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Πριν από τη Στεφανί Φρεπάρ, μόνο μία γερμανίδα διαιτητής, έχει πετύχει κάτι ανάλογο. Πρόκειται για την Μπιμπιάνα Στάινχαους, που «σφύριξε» σε αγώνα της μπουντεσλίγκα.

«Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 Γυναικών, η Γαλλίδα διαιτητής έχει οριστεί από τη από την FFF να διαιτητεύσει κατά την επόμενη αγωνιστική της Ligue 1», υπογραμμίζει η γαλλική Ομοσπονδία (FFF) στη ανακοίνωσή της. Ο Κλεμέν Τουπλέν, ως βοηθός VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα έχει ανάλογη θέση σε αυτόν τον αγώνα.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.