Επέστρεψε Ελλάδα ο Γκολομέεβ

19:51 | 03/08/2021

Μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής κολυμβητικής αποστολής.

Ο 5ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Κριστιάν Γκολομέεβ, επέστρεψε σήμερα στην Ελλάδα και τόνισε πως το μετάλλιο θα έρθει στη διοργάνωση του Παρισιού.

Μαζί του γύρισαν οι Ανδρέας Βαζαίος, Κώστας Μερετσόλιας, Βαγγέλλης Μακρυγιάννης και οι προπονητές Άκης Οικονόμου, Παναγιώτης Βελέντζας και Αλέξανδρος Νικολόπουλος. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Κριστιάν Γκολομέεβ: «Ήμουν λίγο στενοχωρημένος γιατί είχα πιστέψει πως μπορούσα το μετάλλλιο, όμως, πλέον το ξανασκέπτομαι ψύχραιμα: Δεν είναι μικρό πράγμα να βρίσκεσαι 5ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να είσαι ανάμεσα στους πιο γρήγορους στον κόσμο. Άλλωστε είναι ένα αγώνισμα που αν κάτι -μια μικρή λεπτομέρεια- δεν πάει καλά, σου στερεί το μετάλλιο. Θα πάρουμε, όμως, μετάλλιο στο Παρίσι. Θα κάνω ό,τι καλύτερο για να έρθει. Ανυπομονώ, τώρα, για τη γένννηση του γιου μου που έρχεται τον Οκτώβριο. Θα προετοιμάζομαι, πλέον, στην Ελλάδα και θα διεκδικήσω διακρίσεις σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά».

Απόστολος Χρήστου: «Είναι αλήθεια πως στάθηκα άτυχος, καθώς για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου έχασα τον τελικό που τόσο προσδοκούσα. Βλέπω, πλέον, το Παρίσι και αρχίζω προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκεί σε τρία χρόνια. Θετικό ήταν γενικά το πρόσημο της ελληνικής κολύμβησης στο Τόκιο. Θα μείνω Ελλάδα για προετοιμασία και μέχρι τους επόμενους Ολυμπιακούς έχει μεγάλες διοργανώσεις, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά όπου θα επιδιώξω διακρίσεις».

Άκης Οικονόμου: «Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια με τις δυσκολίες των δύο τελευταίων ετών. Η 5η θέση του Κριστιάν είναι μεγάλη επιτυχία. Υπάρχει μια μικρή απογοήτευση που δεν ήρθε το μετάλλιο. Ίσως δεν μας βοήθησε η μορφή με τις πρωινές κούρσες των τελικών. Όμως, δεν πρέπει να είμαστε αγνώμονες. Καθιερωθήκαμε στην ελίτ των σπρίντερ, αυτά τα τελευταία χρόνια, πήραμε μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Θα δούμε τις ελλείψεις και θα πάμε το 2024 στο Παρίσι για μετάλλιο. Πολύ καλή ήταν εν γένει η εμφάνιση της ελληνικής κολύμβησης, με παρουσία σε τελικό και πολύ κοντά σε άλλους δύο, συμμετοχές σε ημιτελικούς και πανελλήνια ρεκόρ. Θα υπάρξει βελτίωση, υπάρχουν προοπτικές για σταθερότητα και πρόοδο. Συγχαρητήρια σε όλους, αθήτές και προπονητές για την τεράστια προσπάθεια σε τόσο δύσκολες συνθήκες».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.