Επιπόλαιος και αναποτελεσματικός

Απόψεις

Ο ΟΦΗ πλήρωσε στο Πανθεσσαλικό την αδυναμία του να παραμείνει ψύχραιμος. Και κάπου έχασε το μυαλό του. - Σχόλιο του Κώστα Φερετζάκη.

Δυστυχώς η αήττητη πορεία του ΟΦΗ έμελλε να σταματήσει στο Πανθεσσαλικό, καθώς γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Μία ήττα που χρειάστηκε να γίνουν πράματα και θάματα για να κριθεί τελικά από το ξερό σουτ του Τόρες στο 75’.

Ο ΟΦΗ πλήρωσε και μάλιστα ακριβά, την αδυναμία του να παραμείνει ψύχραιμος όταν το ταμπλό έδειχνε συνεχώς το μηδέν. Όσο περνούσε η ώρα, δημιουργούσε χωρίς επιτυχία και εκνευριζόταν. 

Το μάθημα που πρέπει να πάρει από το σημερινό αποτέλεσμα η ομάδα, είναι ότι πρέπει να συνεχίζει να πιστεύει μέχρι το τέλος ότι μπορεί να πάρει το ματς, γιατί πολύ απλά μπορεί και είναι καλύτερος. Ο ΟΦΗ στο δεύτερο από τα δύο χαμένα τετ α τετ του Μάνου έχασε την πνευματική του ισορροπία. Θα έλεγα ότι η αρχή του κακού ήταν κάπου εκεί, λίγο πριν την ανάπαυλα. Έτσι ενώ η ώρα περνούσε και φαινόταν ότι μία ομάδα υπάρχει στο γήπεδο, κάτι μέσα σου έλεγε ότι το ματς θα στραβώσει τελείως. Και έγινε.

Η «μαύρη τρύπα» του ΟΦΗ

Τακτικά ο ΟΦΗ δεν πήγε καθόλου καλά σήμερα. Είναι ωραίο να έχεις ένα πλάνο στο παιχνίδι σου, μία ταυτότητα που εκδίδεται από το συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που θέλεις να παίξεις, όμως κάποιες φορές θα υπάρχει κι ο αντίπαλος που θα γνωρίζει στη θεωρία αλλά και θα εφαρμόσει στην πράξη την εξουδετέρωσή του. 

Στο πρώτο ημίχρονο ο Βόλος δημιούργησε σχεδόν όλους τους κινδύνους στην ασπρόμαυρη εστία και τέτοιοι ήταν απαράδεκτα πολλοί. Ο Βόλος έκλεβε συνεχώς μπάλες μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής εξαιτίας του πολύ σωστού πρέσινγκ. Η αδυναμία του ΟΦΗ να περάσει τη μπάλα στη μεσαία ζώνη άρχιζε από νωρίς να ρίχνει νερό στην κανάτα του εκνευρισμού, κάτι που συνεχίστηκε με τη διαρκή αδυναμία αποτελεσματικής εκτέλεσης όταν οι ευκαιρίες δινόταν. 

Έτσι φτάσαμε στο 75’ όπου σε ένα από τα πολλά επιπόλαια λάθη που έγιναν, ο Τόρες έκλεψε τη μπάλα και αφού πρώτα τη μετέφερε μερικά μέτρα πυροβόλησε και σκότωσε τα όνειρα για συνέχεια στο αήττητο σερί.

Ο ΟΦΗ δεν ήταν πνευματικά έτοιμος γι’ αυτό το ματς. Φάνηκε στα πρόσωπα και τις κινήσεις των παικτών του κυρίως μετά από την αδυναμία να σταματήσουν τις αλλεπάλληλες χαμένες ευκαιρίες του Βόλου στα μισά του πρώτου μέρους. Πέταξε τρεις βαθμούς σε μια πολύ εύκολη έδρα που όμοιά της δεν θα ξανασυναντήσει φέτος. 

Και Μάνος και... μόνος

Αναποτελεσματικός ο Μάνος, αναποτελεσματικός κι ο ΟΦΗ. Ο Μακεδόνας επιθετικός επηρεάστηκε πολύ από τη χαμένη ευκαιρία στο 5’, συνέχισε την προσπάθεια, όμως το δεύτερο χαμένο τετ α τετ τον τελείωσε με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο να είναι αρνητικός όποτε εμφανιζόταν στο γήπεδο. Σε αυτό βέβαια έπαιξαν ρόλο οι πόνοι που τον ταλαιπωρούσαν.

Ελπίζω στο μέλλον ο ΟΦΗ να συνεχίζει να κερδίζει και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια του βασικού φορ του. Κι αυτό γιατί μονάχα έτσι θα φορτώνει προβλήματα το μυαλό των αντίπαλων προπονητών. Αυτό που μένει να δούμε είναι το πως θα παρουσιαστεί η ομάδα στο επόμενο παιχνίδι που θα είναι το πρώτο μετά από ένα κακό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοροβέσης: «Κάποιες φορές το ποδόσφαιρο είναι άδικο»

Σίμος: «Δεν μας πάει πίσω αυτή η ήττα»

Βόλος-ΟΦΗ 1-0

Δείτε το γκολ που έκρινε τον αγώνα

Η προσωρινή διακοπή στο Βόλος-ΟΦΗ για τους ανασφάλιστους ποδοσφαιριστές

Με Μπούση η υποδοχή στον Βόλο

Έπαιζε με πόνους ο Μάνος

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.