Επιτέλους μια κανονική ομάδα και μια ωραία ομιλίτικη βραδιά!

21:34 | 06/11/2021

ΟΦΗ λέμε κι επιτέλους... δεν κλαίμε. Ο Δ. Καρυωτάκης γράφει για την χορταστική εμφάνιση του Ομίλου το βράδυ του Σαββάτου.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Έπρεπε να περάσουν 10 μήνες. Από τις 7 Ιανουαρίου πέρσι που κερδίσαμε τη Λαμία στην κανονική ροή του πρωταθλήματος για να δούμε… την υγειά μας στο Γεντί Κουλέ. Δέκα μήνες, μιζέριας, γκρίνιας, αγκομαχητών κι αναστεναγμών για να δούμε έναν κανονικό ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Να πάρουμε ένα ματς, χωρίς αγωνία, καθαρά, άνετα, κρυστάλλινα. Έτσι όπως αρμόζει στην ιστορία και το παρελθόν αυτής της ομάδας, που δεν έχει την ιστορία της Λαμίας, ούτε και το βάρος της φανέλας αντίστοιχο με εκείνο του Ατρόμητου.

Δέκα μήνες φαγούρας κι αλλεργίας, για να γευτούμε ένα υγιές ποδοσφαιρικό απόγευμα, όπως εκείνα που ζήσαμε πριν από δυο χρόνια. Κι αν ευνόησαν οι πρώτες φάσεις τον ΟΦΗ, με τα δυο γρήγορα γκολ, για να βάλει τις στέρεες βάσεις ώστε να διαχειριστεί πιο άνετα το υπόλοιπο του αγώνα, οι παίκτες του ΟΦΗ, δεν έκοψαν ταχύτητα, έτρεξαν, μόχθησαν, έβγαλαν φάσεις και συμπεριφέρθηκαν τίμια απέναντι σε κόσμο και ομάδα, για να εισπράξουν δικαίως το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Και δεν ήταν εύκολο το ματς πριν το σφύριγμα του Κουμπαράκη. Το άγχος για τη νίκη που δεν είχε έλθει στο Ηράκλειο μέχρι το απόγευμα και κυρίως η απουσία του κορυφαίου σου παίκτη, δημιουργικά και εκτελεστικά, του Νέιρα, σου έβαζε άλυτη εξίσωση για πως να πάρεις ένα ματς από μια ομάδα που σου βγάζε το λάδι διαχρονικά τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο. Όμως εδώ ήταν η διαφορά σε σχέση με τον αγώνα με τη Λαμία: είχες ενέργεια, είχες το μαχαίρι στο στόμα, είχες κίνηση κι ακόμα κάτι βασικό δεν είχες κανένα που υστέρησε!

Τι να πεις και για ποιόν; Για τους λάτιν Γαγιέγος και Μεγιάδο που γέμιζαν με την παρουσία τους το κέντρο; Για τον Τοράλ που έδειξε πόσα κιλά μπάλα ξέρει και ήταν ο ηγέτης που ήθελε στην κρίσιμη ώρα η ομάδα; Για τους μεστούς Μαρινάκη και Μπαλογιάννη ή για το δίδυμο Βούρο και Διαμαντή που κέντησαν με την απόδοση τους; Άραγε να μιλήσουμε για τον Βαντάινεν που έτρεξε, μόχθησε και ίδρωσε τη φανέλα με ανταμοιβή την αποθέωση του κόσμου στην αντικατάσταση του;

Αφήσαμε εκτός τον MVP Ντουρμισάι που μίλησαν τα γκολ για 'κείνον, και όχι μόνο τα γκολ πάντως- μεγάλο κέρδος για την ομάδα που είχε θέμα με την αφλογιστία των επιθετικών του! Ακόμα και οι αλλαγές βοήθησαν, ο Καμάου ειδικά που ήταν πηγή κινδύνων κι έδειξε πως ο χρόνος είναι με το μέρος του.

Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο είχες κι έναν αντίπαλο που δείχνει να τάχει χαμένα! Θυμίζει έντονα τον περσινό ΟΦΗ που ξεκίνησε για άλλα και όταν βρέθηκε στα σκοινιά αδυνατούσε να διαχειριστεί πως πάει για σωτηρία. Οι παίκτες του δεν μπορούν να καταλάβουν πως από 6αδα βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας και δείχνουν να βρίσκονται σε απόγνωση… τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει;

Αλλά αυτά είναι του Σπανού προβλήματα εκείνος έχει τα γένια, ας ψάξει και τρίχες για να τις χτενίσει! Στα δικά μας και κοντολογίς: καλή εμφάνιση σπουδαία νίκη - πάμε σε διακοπές 15 ημερών, περιμένουμε Τσιλιανίδη και Νέιρα για να απογειώσουν την ομάδα κι αν αποκτήσουμε και δυο παίκτες το Δεκέμβρη, πάμε όντως για το στόχο της 6αδας. Να που μια φορά η διακοπή δεν είναι βάλσαμο για τον ΟΦΗ που αρχίζει να βρίσκει ρυθμό αλλά με τέτοια εικόνα δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Ατρόμητος 2-0: Ένας ΟΦΗ να τον πιείς στο ποτήρι!

Δείτε τα γκολ της νίκης

Οι δύο διαφορετικοί πανηγυρισμοί του Ντουρμισάι: «Εκεί αφιέρωσα τα γκολ»

Νιόπλιας: «Μπράβο στους παίκτες μου»!

Η βαθμολογία της Super League

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.