Επιθετικός, μία πονεμένη ιστορία

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ θέλει μία σίγουρη λύση στην επίθεση, για τον αντί-Ισέκα, με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο.

Η συζήτηση τις τελευταίες μέρες έχει επικεντρωθεί στον αντικαταστάτη του Άαρον Ισέκα. Λογικό. Ο ΟΦΗ έχασε εκ των βασικών επιθετικών του και έχει μπροστά του λίγες μέρες, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, για να τον αντικαταστήσει.

Αυτό θα γίνει, το είπαμε. Η συζήτηση δεν αφορά την ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση και ποια είναι η εξέλιξη, αλλά την ανάγκη να αποκτηθεί, επιτέλους, ένας φορ κίλερ. Ένας Λουίς Φελίπε, της πρώτης θητείας του στον ΟΦΗ, προ Ιαπωνίας.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε σημειώσει 8 γκολ σε 13 αγώνες. Στη συνέχεια αποχώρησε και στην επιστροφή οι προσδοκίες του κόσμου του ΟΦΗ δεν δικαιώθηκαν. Δεν μπόρεσε να φτάσει σε αριθμούς την πρώτη του θητεία, ήταν «φάντασμα» του εαυτού και ο ΟΦΗ πήγε στη λύση του Ισέκα, ο οποίος σε νούμερα πλησίασε αρκετά τον Φελίπε. Σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος ο Βέλγος στράικερ πέτυχε 4 γκολ. Μία χαρά αναλογία και μη ξεχνάτε πως αυτή ήταν που έφερε την πώλησή του στην ΤΣΣΚΑ. Επίσης, μη ξεχνάτε ότι όταν ανακοινώθηκε από τον ΟΦΗ ουδείς πέταξε στα σύννεφα. Περισσότερο με σκεπτικισμό αντιμετωπίστηκε η συγκεκριμένη κίνηση.

Πλέον, ο ΟΦΗ «πονάει» στην επίθεση με την απώλεια του Ισέκα. Καλά έκανε και τον πούλησε, το γράψαμε, αλλά το θέμα είναι να πάει σε μία σίγουρη λύση για να ενισχυθεί η επίθεση και όχι σε «λαχείο». Τέτοιος ήταν ο Γκρόνινγκ, για παράδειγμα, τι κάθομαι και θυμάμαι, αλλά αυτές οι επιλογές εμπεριέχουν το ρίσκο και την αναμονή για το αν θα πετύχει.

Δεν λέμε ότι είναι εύκολο να βρεθεί ένας καλός επιθετικός, «λαχείο» αποδείχθηκε και ο Ισέκα αν το καλοσκεφτούμε. Πρέπει, όμως, να μειωθεί το ποσοστό λάθους όσο γίνεται και να γίνει ομαλά η μετάβαση στην επόμενη μέρα, χωρίς τον Βέλγο πια στο ρόστερ. Γιατί στις κακές βραδιές όλοι θα τον θυμηθούν και θα αναρωτηθούν «γιατί τον δώσαμε;».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.