Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να (ξανά) σηκωθείς...

Απόψεις

Δύο χρόνια μετά την αποθεραπεία του από τον πρώτο μεγάλο τραυματισμό του, ο Νίκος Καρέλης είναι αναγκασμένος να περάσει ξανά την πόρτα του χειρουργείου

Ο τραυματισμός του στον αγώνα του Σαββάτου με την φανέλα της Μπρέντφορντ, αποδείχθηκε πολύ σοβαρός με την ατυχία να ''σημαδεύει'' - αυτή την φορά - το δεξί του γόνατο.

Στην καλύτερη του περίοδο

Στις 28 Δεκεμβρίου του 2016 και ενώ βρίσκονταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του, αγωνιζόμενος στην Γκένκ, ο Νίκος Καρέλης σε μια ανύποπτη στιγμή στον αγώνα για το Βέλγικο πρωτάθλημα απέναντι στην Γάνδη, πέφτει στο έδαφος και η διάγνωση αργότερα επιβεβαιώνει τα χειρότερα. Είχε προλάβει να σημειώσει 18 γκολ σε 30 εμφανίσεις μέχρι τότε. Η διάγνωση: Ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο.

karelis-traymatismos.jpg#asset:139737


Ο τραυματισμός του αυτός τον άφησε εκτός δράση 290 ημέρες, έχασε την χρονιά και με πολλή δουλειά και προπόνηση κατάφερε να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της Γκένκ τον Οκτώβριο του 2017. Όμως, με την φανέλα της Γκένκ δεν παρουσίασε ποτέ ξανά το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο. Σαν να μην έφτανε αυτό, είχε να αντιμετωπίσει και τις μετεγχειρητικές... συνέπειες του σοβαρού χειρουργείου. 

Η πνευμονική εμβολή 

Παρά το γεγονός ότι είχε κάνει όλη την σχετική προεργασία για να μην συμβεί, δύο φορές αντιμετώπισε θέμα με την πήξη του αίματος του. Την πρώτη νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες σε νοσοκομείο του Βελγίου με έντονους πόντους, την δεύτερη  κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Γκενκ επί ισπανικού εδάφους, τον Ιανουάριο του 2018. Ο κρητικός επιθετικός ένιωσε πόνους στο στήθος, πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και αυτές έδειξαν πνευμονική εμβολή, πιθανόν προήλθε ως αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης στους χιαστούς τον Δεκέμβριο του 2016. Έμεινε εκτός προπονήσεων με τον ίδιο να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς ένα μήνα μετά...

Μετά τις περιπέτειες με τους τραυματισμούς του, ο Νίκος Καρέλης δεν ήταν ποτέ αυτός ο επιθετικός που θαυμάζαμε μέχρι το Δεκέμβριο του 2016. Η Γκένκ δεν έβρισκε χώρο στο ρόστερ για εκείνον, με τον ΠΑΟΚ να μοιάζει - γι αυτόν - μια ιδανική περίοδος για την δική του ''αναγέννηση''. Να λοιπόν η ατυχία δεν λέει να αφήσει στην ησυχία του, τον Έλληνα επιθετικό. Στον πρωταθληματικό ΠΑΟΚ δεν βρήκε τον χρόνο που ήθελε, είχε αρχικά τον Πρίγιοβιτς μπροστά του και στη συνέχεια τον φορμαρισμένο Ακπόμ, πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, χωρίς όμως η αλήθεια είναι να δείξει τις πραγματικές του ικανότητες.

Το όνειρο της Αγγλίας

Το περασμένο καλοκαίρι (2019), ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έδειξε διάθεση να τον κρατήσει και ο ίδιος δεν ήθελε να αγωνίζεται υπό την ''σκιά'' κάποιου άλλου. Είχε προτάσεις και εκείνος επέλεξε την καλύτερη, τουλάχιστον το καλύτερο πρωτάθλημα από τις διαθέσιμες επιλογές. Να αγωνιστεί για πρώτη φορά στα Αγγλικά γήπεδα, ήταν ένα από τα όνειρα του. Η Μπρένφορντ της Championship άνοιξε την ''αγκαλιά'' της και υποδέχτηκε τον κρητικό επιθετικό και εκείνος έδειχνε να το απολαμβάνει. Από τα μέσα του Σεπτέμβρη ο κόουτς Φρανκ να τον εμπιστεύεται όλο και πιο πολύ.

Όλα αυτά μέχρι το ματς με την Μίλγουολ, το Σάββατο (19/10). Ο Νίκος Καρέλης ξεκίνησε για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα όμως το φάουλ του Iρλανδού Jayson Molumby - λίγο πριν τη λήξη του α' ημιχρόνου - αποδείχθηκε ότι ήταν η αρχή για μια ακόμα περιπέτεια, αυτή τη φορά το δεξί του γόνατο ήταν εκείνο που είχε πάθει τη ζημιά. Ο 27χρονος επιθετικός έπεσε στο έδαφος, έγινε αμέσως αλλαγή, όμως αρχικά ο τραυματισμός δεν έμοιαζε τόσο σοβαρός. Ο Κρητικός επιθετικός υποβλήθηκε σε εξετάσεις κι αυτές έδειξαν ρήξη χιαστού κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα θα χάσει όλη την χρονιά.

Με την ευχή να μείνει δυνατός και να παλέψει για ακόμα μια φορά, ο Ηρακλειώτης επιθετικός έχει μπροστά του ακόμα έναν γολγοθά. Τα έχει καταφέρει ήδη μια φορά, μπορεί ακόμα μια με την στήριξη των προπονητών του μα κυρίως της οικογένειας του που σε λίγες ημέρες θα μεγαλώσει κατά ένα μέλος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άτυχος ο Καρέλης, υπέστη ρήξη χιαστού

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.