Εργασίες πέριξ του γηπέδου των Ανωγείων

SMS
16:03 | 29/07/2020

Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες ένας πρώτος κύκλος εργασιών στο Δημοτικό στάδιο, από τον Δήμο Ανωγείων, όσον αφορά κυρίως τους εξωτερικούς χώρους του, ώστε να γίνει πιο εύκολα προσβάσιμο και λειτουργικό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του anogi.gr. ''Στα αριστερά της εισόδου, ειδικά μηχανήματα έσπασαν τις τεράστιες πέτρες και βράχους που βρίσκονταν εκεί, δημιουργώντας ένα σημαντικό χώρο μέχρι τις κερκίδες όπου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος παρκαρίσματος των αυτοκινήτων που ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα του σταδίου, το οποίο έκανε δύσκολη τη ζωή των διοργανωτών των αγώνων του τοπικού Αετού αλλά και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου ή άλλων φορέων.

Πλέον και μεγάλα λεωφορεία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο χώρο κάτι που ήταν πρακτικά σχεδόν αδύνατο μέχρι σήμερα και να κάνουν εύκολα αναστροφή χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια. Ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα κυρίως για τις αποστολές των αντιπάλων ομάδων του Αετού που δυσκολεύονταν συχνά πυκνά να προσεγγίσουν το χώρο και να αφήσουν εκεί τους παίχτες και το αθλητικό υλικό τους πριν τις αναμετρήσεις. Αλλά και ένα “βαρίδιο” που απέτρεπε τη διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χώρο που είναι ιδανικός για τέτοιες δραστηριότητες.

Παρεμβάσεις στο μέλλον αναμένεται να γίνουν και στην περίφραξη του γηπέδου ώστε να μην έχουμε φαινόμενα του παρελθόντος με εισβολή…κοπαδιών από πρόβατα εντός του γηπέδου, αλλά και άλλες κινήσεις στα κτήρια του σταδίου και τον περιβάλλοντα χώρο που θα το καταστήσουν πιο αξιόπιστο και λειτουργικό.Φυσικά όλοι αναμένουμε και την μελέτη αλλά και την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου που πλησιάζει το ένα εκατομμύριο ευρώ και είχε εγκριθεί προ διετίας από τη γενική γραμματεία του υπουργείου αθλητισμού.Μέχρι να έχουμε πάντως αυτό το έργο, ο δήμος φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να παρέμβει στο μέτρο του δυνατού για να αναβαθμίσει το δημοτικό στάδιο Ανωγείων.

Άλλωστε το στάδιο δεν αφορά μόνο την ποδοσφαιρική ομάδα του Αετού Ανωγείων που θα αρχίσει στις 10 Αυγούστου την προετοιμασία του για το νέο πρωτάθλημα που θα τον βρει στο Α2 τοπικό πρωτάθλημα Ηρακλείου. Ούτε και τα 100 περίπου μικρά παιδιά που απαρτίζουν τις Ακαδημίες του. Αφορά και ένα πλήθος ανθρώπων, ανωγειανών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, κάθε ηλικίας και φύλου που καθημερινά επιλέγουν το στάδιο για την προσωπική τους άθληση και άσκηση που συχνά πυκνά μας στέλνουν μηνύματα στην ΑΝΩΓΗ για να πιέσουμε προς την κατεύθυνση της αναμόρφωσης του δημοτικού σταδίου Ανωγείων.''

φωτό: Μανόλης Σαμόλης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.