Ο Εργοτέλης έφτασε εκεί που δεν μπορούσε

Απόψεις

Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στον τελικό της Τετάρτης, στη Νίκαια, ο Εργοτέλης ξεπέρασε... τον εαυτό του την φετινή περίοδο

Ο Εργοτέλης την Τετάρτη είναι έτοιμος να γράψει ιστορία, λένε και γράφουν εδώ και λίγες ώρες. Το είπε και ο Ταουσιάνης μετά το τέλος του αγώνα. Συγγνώμη αλλά διαφωνώ. Η ομάδα του Ταουσιάνη την έχει γράψει ήδη με την φετινή εκπληκτική του πορεία και κυρίως την ικανότητα και την προσωπικότητα που βγάζει στα πλέι οφ, ανεξάρτητα με ότι γίνει στη Νίκαια.

Όπως συνέβη και πριν λίγες ημέρες στη Λιβαδειά, έτσι και στην Ξάνθη. Ένας διαβασμένος και πειθαρχημένος Εργοτέλης, διαχειρίστηκε άριστα το παιχνίδι, πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ, δυσκολεύτηκε κυρίως μετά το 60', πιέστηκε όμως τελικά έβγαλε ψυχή και πήρε αυτό που ήθελε, τη νίκη.

Η γηπεδούχος απειλούσε στο πρώτο από στημένες μπάλες και από κεφαλιές (2) του Παπάζογλου, ο Εργοτέλης όμως ήταν εκείνος που έδειχνε πιο ομάδα στο γήπεδο. Ακόμα και όταν ο Τεννές άλλαξε από νωρίς το σχήμα, το έκανε πιο επιθετικό και ''φόρτωσε'' την κρητική περιοχή, οι ''κιτρινόμαυροι'' δεν μάσησαν.

Ο Εργοτέλης των πλέι οφ είναι μια ομάδα διαφορετική από την κανονική περίοδο. Ξέρει να διαχειρίζεται καλύτερα το ματς, ο Ταουσιάνης άλλαξε - λίγο - την προσέγγιση του στην αρχική 11αδα και στις αλλαγές και παρουσιάζει μια πιο σκληρή ομάδα, όπως επιβάλουν οι περιστάσεις.

''Φτάσε όπου δεν μπορείς'' έγραφε ο Καζαντζάκης στην ''Αναφορά στον Γκρέκο'', άλλωστε προς τιμήν του κρητικού συγγραφέα έχει μετονομαστεί το αθλητικό κέντρο του Εργοτέλη. Αυτή η ατάκα είναι ο φετινός Εργοτέλης, ανεξάρτητα με ότι γίνει την Τετάρτη. Μια ομάδα που παρουσίασε ελκυστικό ποδόσφαιρο, πέρασε την κρίση της τον Μάρτιο και όταν χρειάστηκε έγινε σκληρή για το αποτέλεσμα. Επιτυχία θα ήταν η συμμετοχή στα πλέι οφ, όμως αυτά τα παιδιά κατάφεραν αυτό που εξ αρχής, φαινόταν δύσκολο, ακατόρθωτο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το απίθανο γκολ του Τσέλιου που έβαλε μπροστά στο σκορ τον Εργοτέλη

To Live του αγώνα

Ξάνθη - Εργοτέλης: Τα highlights της μεγάλης νίκης

Ναι ρε, Εργοτέλη!

Ταουσιάνης: «Διψασμένοι για το όνειρο της Superleague»

Σενάρια και ισοβαθμίες: Έτσι ανεβαίνει Superleague o Εργοτέλης!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.