Έργο Νιόπλια

Απόψεις

Το αποτέλεσμα στο «Βικελίδης» είναι το πρώτο κερδισμένο στοίχημα του Νιόπλια. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Ο ΟΦΗ χρειαζόταν το αποτέλεσμα στην πρεμιέρα, μα πάνω απ' όλα χρειαζόταν τον προπονητή που ξέρει πώς θα το πάρει. Και αυτόν τον προπονητή τον έχει.

Ο Νιόπλιας σχεδίασε το ματς όπως κάθε προπονητής που σέβεται τον εαυτό του και έναν αντίπαλο με την ποιότητα και την έδρα του Άρη. Του έδωσε χώρο και χρόνο, αλλά όχι και ευκαιρίες, του έδωσε την εντύπωση ότι θα κάνει το παιχνίδι του, αλλά όχι και τα κλειδιά της περιοχής - εκεί ο Άρης έμπαινε μόνο με αίτηση.

Ο Νιόπλιας μπορεί να μην κέρδισε το ματς και τις εντυπώσεις, κέρδισε όμως το στοίχημα ενός προπονητή που ποντάρει στα σίγουρα: τη συνέπεια στο πλάνο και την τακτική προσήλωση των παικτών του ή, όταν αυτά τα δυο δεν αρκούν, σε δύο εξίσου σημαντικά: την καρδιά και την ψυχή.

Ο ΟΦΗ έπαιξε στα ίσα τον Άρη όχι επειδή είναι το ίδιο καλή ομάδα, αλλά διότι δεν είχε πρόβλημα να τον κοιτάξει στα μάτια. Κι αν ο Καστάνιος δεν αργούσε απελπιστικά στο τετ α τετ του 3ου λεπτού ή αν ο Νέιρα δεν "πούλαγε" δυο κόντρα επιθέσεις με παίκτη παραπάνω στο α' ημίχρονο ίσως μιλούσαμε για άλλο ματς - με το ίδιο ή άλλο αποτέλεσμα, δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι ο ΟΦΗ κέρδισε βαθμό και κουράγιο για το επόμενο ματς, με την ΑΕΚ, που θα είναι το ίδιο δύσκολο, μπορεί και περισσότερο. Διότι θα είναι το πρώτο μετά από ενάμιση χρόνο μπροστά στο κοινό του, που ξέρει να επιβραβεύει, αλλά ξέρει και να απαιτεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ατσάλινος ο ΟΦΗ στο «Βικελίδης»!

Άρης-ΟΦΗ 0-0: Τα highlights του αγώνα

Πώς είδε ο Νιόπλιας τον ΟΦΗ και τι είπε για το αποτέλεσμα

Το χαμένο τετ α τετ του Καστάνιος

Όλα τα ρεπορτάζ από το Άρης-ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.