Εργοτέλης: Μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη

SMS

O Eργοτέλης ολοκλήρωσε χθες (Κυριακή) στο Παγκρήτιο τον πρώτο γύρο με τον δικό του τρόπο

Με το αγαπημένο του 1-0, ο Εργοτέλης νίκησε και τον Απόλλωνα Λάρισας, πέτυχε την 7η νίκη έπειτα από 11 αγωνιστικές και βρίσκεται ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος της Superleague 2.

Μια ομάδα που φέτος έχει αλλάξει τον τρόπο που αμύνεται και είναι από τις καλύτερες στο να κρατάει τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή της. Ένας Εργοτέλης ο οποίος από τις 7 νίκες του, οι πέντε έχουν έρθει με σκορ 1-0, ενώ και οι τρεις του ήττες ήρθαν με το ίδιο σκορ. Τα παιχνίδια του δεν έχουν την πληθώρα των φάσεων όπως είχαμε συνηθίσει παλαιότερα, ούτε την συντριπτική κατοχή, εντούτοις εμφανίζεται μια ομάδα συγκεντρωμένη στο στόχο η οποία προσπαθεί να δημιουργεί φάσεις με... στόχο το μηδέν στην άμυνα.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε χθες, σε 11 παιχνίδια ο Εργοτέλης έχει σκοράρει 9 φορές ενώ έχει δεχθεί μόλις 4 τέρματα. Οι αριθμοί δείχνουν ότι συγκαταλέγεται σε μια από τις καλύτερες αμυντικά ομάδες της Ευρώπης, όσον αφορά τις δύο πρώτες κατηγορίες στα 7-8 μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Οι ''κιτρινόμαυροι'' δέχονται περίπου ένα γκολ ανά τρια ματς, και το 0.36 σαν συντελεστής βρίσκεται κοντά στο ποσοστό των τοπ αμυντικών κλαμπ, ενώ και το 7/11 ''clean sheet'' αποτελεί - ποσοστιαία'' μια από τις καλύτερες επιδόσεις. Προσθέτω στα παραπάνω και το γκολ που δέχτηκε (στη Δράμα), το οποίο είναι το μοναδικό στις 5 εκτός έδρας αναμετρήσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στον Εργοτέλη

Μια φορτισμένη μετάδοση λόγω της απώλειας του Γιώργου...

O Kόνραντ «έστειλε» τον Εργοτέλη στην κορυφή

Συγκινητικός Ταουσιάνης: «Αφιερωμένη στον Ντίνο Συγγενίδη»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.