Eργοτέλης: Το ρόστερ, οι περιορισμοί και τα τηλεοπτικά

SMS

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση μεταγραφών βρίσκεται ο Εργοτέλης - ποιο είναι το υπάρχον ρόστερ, οι περιορισμοί και η εξέλιξη σε Ιατρούδη - Έφορντ

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι για τον Εργοτέλη δεν έχει ξεκινήσει όσο ομαλά έπρεπε. Από την μια το θέμα του Νικόδημου Παπαβασιλείου που έφερε μια σχετική... κινητοποίηση και η αβεβαιότητα των τηλεοπτικών από την άλλη η απαγόρευση μεταγραφών. 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Οι ιθύνοντες του συλλόγου ξεκινούν το χτίσιμο της ομάδας όπου τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στη Superleague 2. Μια νεοσύστατη κατηγορία που επί Βασιλειάδη θα έφερνε ζεστό χρήμα μέσω τηλεοπτικών στις ομάδες, όμως η αλλαγή κυβέρνησης ενδέχεται να φέρει ανατροπές. Οι ομάδες πιέζουν να υπογραφούν τα συμφωνημένα και όλοι είναι ακόμα στο περίμενε... Κι αυτό - δικαιολογημένα - πηγαίνει πίσω τον σχεδιασμό, όχι μόνο του Εργοτέλη, αλλά και όλων των ομάδων της κατηγορίας. Δείτε τι γίνεται και με τους άλλους συλλόγους. Ύπνος...

Πέρα από την σχετική αβεβαιότητα με τα τηλεοπτικά, ο Εργοτέλης έχει να αντιμετωπίσει και το θέμα με την απαγόρευση των μεταγραφών. Συγκεκριμένα, πλέον οι ''κιτρινόμαυροι'' θα μπορούν να ενισχυθούν μόνο με παίκτες κάτω των 23 ετών τα επόμενα δύο χρονιά, έχουν το δικαίωμα - κατ εξαίρεση για μια μόλις ανανέωση ή μεταγραφή ή δανεισμό ενός ποδοσφαιριστή ανεξαρτήτου Εθνικότητας άνω των 23 ετών, έως τις 30 Ιουνίου του 2020.  Αυτό αναφέρει ο κανονισμός.

ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ

Χθες μάθαμε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου. Περίπου δύο μήνες νωρίτερα, ο Εργοτέλης θα ξεκινήσει την προετοιμασία του (22/07) ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Super League 2.

Από την περσινή χρονιά, ο Εργοτέλης ανανέωσε τα συμβόλαια των Ροβίθη και Μπρους ενώ έφυγαν τον Ιανουάριο οι Γιακούμπου - Κοζορώνης - Πάτας όπως και οι Χανιωτάκης, Κάιπερς, Μαζουλουξής και Μπάχανακ δεν συνεχίζουν στην ομάδα. Ερωτηματικό αποτελεί η υπόθεση του Ηλία Τσέλιου. 

Στο ρόστερ υπάρχουν αυτή τη στιγμή 21+1 παίκτες, εκτός από τους νέους που μπορεί να προωθηθούν από την ακαδημία.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ 

Μέχρι στιγμής ο Εργοτέλης δεν έχει πραγματοποιήσει καμία μεταγραφή. Συγκεκριμένες προσθήκες στο ρόστερ αναμένεται να υπάρξουν κυρίως στις θέσεις άμυνας και της μεσαίας γραμμής, μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες ανακοινώσεις θα γίνουν τα επόμενα 24ωρα. Στη θέση του τερματοφύλακα και στον τομέα της επίθεσης, αν δεν παραχωρηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής, δύσκολα να υπάρξουν κινήσεις.

Οι Ιατρούδης και Έφορντ είναι δύο παίκτες που τράβηξαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και μέχρι τον Μάιο ήταν σχεδόν ''κλεισμένοι'' για πολλούς. Ξεκάθαρα, από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν την περσινή σεζόν και αμφότεροι ήταν στο... κάδρο της διοίκησης για γενναίες πωλήσεις. Ειλημμένη η απόφαση να μην ξεπουλήσει κανέναν ποδοσφαιριστή. Ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ έχει επιβεβαιώσει αρκετές φορές ότι για τον Γιάννη Ιατρούδη έχει δείξει ενδιαφέρον μόνο η ΑΕΚ ενώ για τον Έφορντ δεν υπάρχει ακόμα κάτι ''χειροπιαστό''. Θυμίζουμε ότι το συμβόλαιο του Έφορντ ολοκληρώνεται του χρόνου (2020).

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες:

Δημήτρης Κατσιμήτρος

Γιώργος Τζελέπης

Μανώλης Καλογεράκης

Αμυντικοί:

Γιάννης Κοιλιάρας

Χρήστος Μπάτζιος

Κώστας Προβυδάκης

Κώστας Οικονόμου

Δημήτρης Βουτσάς

Μέσοι:

Αντώνης Μπουρσέλης

Άλμπερτ Μπρους

Ηλίας Τσέλιος (σε διαπραγματεύσεις για παραμονή)

Δημήτρης Γροντής

Κώστας Χατζηδίμπας

Ορέστης Κατσούρι

Γιάννης Μπουτσάκης

Επιθετικοί:

Μανώλης Ροβίθης

Τζόζεφ Έφορντ

Γιώργος Μανουσάκης

Αντώνης Καπνίδης

Γιάννης Ιατρούδης

Τσαρλς Κουατένγκ

Αντώνης Σταθόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αντίδραση του Εργοτέλη μετά το «όχι» της ΕΠΟ

Tι σημαίνει το «όχι» στον Εργοτέλη

Οριστικό: Δεν πήρε άδεια ο Εργοτέλης!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.