Έτσι μεταμόρφωσε τον Νέιρα ο Νιόπλιας

ΟΦΗ

Πώς ο Χουάν Νέιρα περνάει, στα «χέρια» του Νιόπλια, μία δεύτερη νιότη και ποιο είναι το μυστικό της «μεταμόρφωσής» του

Τα νούμερα του Χουάν Νέιρα στο ματς με την ΑΕΚ και δη στο χρονικό διάστημα της μεγάλης αντεπίθεσης του ΟΦΗ, τα ξέρετε, τα διαβάσατε. Οι αλάνθαστες πάσες του, η πρωτιά σε τελικές προσπάθειες που βρήκαν εστία (2 στις 3), αλλά και οι δύο πάσες που έφεραν τελικές από συμπαίκτες του στην εστία της ΑΕΚ είναι όλα όσα συνέθεσαν τη μεγάλη εμφάνισή του με κερασάκι στην τούρτα τα δύο γκολ που πέτυχε και αποτέλεσαν το έναυσμα για την επιστρΟΦΗ.

Το θέμα, όμως, είναι ότι ο Αργεντινός είναι από τους καλύτερους παίκτες του Ομίλου στα τελευταία παιχνίδια, βάζουμε και τα φιλικά μέσα, και φαίνεται ότι με τον Νιόπλια στον πάγκο περνάει δεύτερη νιότη. Κι εδώ είναι η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τον Νέιρα των προηγούμενων ετών.

Από πέρυσι όταν ο 57χρονος προπονητής αντικατέστησε τον Γιώργο Σίμο στην τεχνική ηγεσία άρχισε μία προσπάθεια όχι μόνο να αλλάξει την ψυχολογία την ομάδας, αλλά να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο και σε πολλούς ποδοσφαιριστές. Ένας εξ αυτών ο Χουάν Νέιρα.

Αν θυμάστε πέρυσι ο Αργεντινός έχασε αγώνες στα πλέι άουτ λόγω τραυματισμού, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που απασχόλησε τον Νιόπλια, όχι γιατί δεν πιστεύει τον παίκτη -το αντίθετο- αλλά γιατί τον θέλει έτοιμο ώστε να προσφέρει ποιοτικό παιχνίδι στην ομάδα. Ο Νέιρα είναι από τους ποδοσφαιριστές που θέλει σαν τρελός να παίζει και να βοηθάει τον ΟΦΗ, είναι τρελαμένος με το ποδόσφαιρο και ζει γι' αυτό. Από την άλλη ο προπονητής της κρητικής ομάδας ξέρει ότι ο Νέιρα είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ένας game changer της ομάδας και εξ αρχής θέλησε με ειδική διαχείριση, με συζήτηση μαζί του, να τον «μεταμορφώσει» ώστε να τον έχει πανέτοιμο την τρέχουσα χρονιά. Και τα κατάφερε σε τέτοιο βαθμό που όλοι στο ΒΑΚ έτριβαν τα μάτια τους βλέποντας την άνοδο του ποδοσφαιριστή, την εξωτερική του εμφάνιση και πόσο fit έγινε, αλλά και πως ξεδίπλωνε στις προπονήσεις -και στα παιχνίδια στη συνέχεια- το πλούσιο ταλέντο του.

Τη διαφορά τη βλέπει ο καθένας φέτος. Και με τον Άρη και με την ΑΕΚ ήταν αρχοντικός στη μεσαία γραμμή. Ναι, κάνει τα λαθάκια του, υπάρχουν στιγμές που πουλάει την μπάλα, αλλά το συνολικό πρόσημο είναι θετικό και ο Χουάν Νέιρα είναι ήδη από τους MVP του ΟΦΗ.

Ο Νιόπλιας θέλει ακριβώς αυτό από τον παίκτη: να κάνει ποιοτικά παιχνίδια. Δεν πρόκειται να τον «κάψει», αλλά με σωστή διαχείριση και με 20-25 παιχνίδια μέσα στη χρονιά θέλει να πάρει το καλύτερο από τον Αργεντινό, για τον οποίο υπάρχει και μία σημαντική παράμετρος, η ηλικία του. Τα 32 έτη προφανώς δεν είναι απαγορευτικά, δεν τον πήρα δα και τα χρόνια, αλλά σίγουρα χρειάζεται μία διαφορετική μεταχείριση ώστε να είναι πάντα στο πικ του και να προσφέρει τα μέγιστα στους «μελανόλευκους».

Ο Νίκος Νιόπλιας είναι δεδομένα έμπειρος προπονητής. Στη γεμάτη καριέρα του στα γήπεδα έχει συνεργαστεί με μεγάλες προσωπικότητες και αν μη τι άλλο ξέρει πώς να τους συμπεριφερθεί και πώς να πάρει το 100% των δυνατοτήτων τους. Ο Νέιρα είναι ένα παράδειγμα, ο περσινός ντε Γκουζμάν των πλέι άουτ επίσης. Αμφότεροι είναι «έργο Νιόπλια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μία συναρπαστική ιστορία

Δεν γίνονται κάθε μέρα θαύματα

Με Μπούση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.