Έτσι θα ανοίξει το «Γεντί Κουλέ» για τον κόσμο

ΟΦΗ

Στον ΟΦΗ είναι πανέτοιμοι για την επιστροφή των φιλάθλων, η οποία θα γίνει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

Στην κρητική ΠΑΕ δεν περίμεναν την ανακοίνωση σχετικά με την επιστροφή των φιλάθλων, αφού είναι πανέτοιμη εδώ και καιρό τόσο για το άνοιγμα των γηπέδων όσο και για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων. Εξάλλου το δεύτερο είχε συζητηθεί εκτενώς στην τελευταία σύσκεψη της Λίγκας παρουσία των Αυγενάκη και Χαρδαλιά. Τη Δευτέρα, όμως, οριστικοποιήθηκε το ποσοστό των φιλάθλων και αυτό θα είναι 10%.

Το 10% για τα γήπεδα αντιστοιχεί σε κάθε θύρα, δηλαδή ο αντίστοιχος αριθμός εισιτηρίων που θα προκύπτει σε κάθε γήπεδο της Ελλάδας θα προέρχεται από τη συνολική χωρητικότητα της εκάστοτε θύρας. Όσον αφορά στο «Γεντί Κουλέ», οι φίλαθλοι αναμένεται να φτάνουν τους 700 (περίπου) συνολικά κι αυτό βάσει της επίσημης χωρητικότητας του γηπέδου του ΟΦΗ με τα καθίσματα.

Αυτό, όμως, που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι όσα ανακοίνωσε η ΓΓΑ και αφορούν τόσο τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων, τις αποστάσεις των φιλάθλων, αλλά και τις κυρώσεις των ΠΑΕ αν δεν τηρούνται τα μέτρα.

«Σε περίπτωση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου επιστροφής των φιλάθλων, προβλέπονται συγκεκριμένες κυρώσεις που θα επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές στις υπαίτιες Π.Α.Ε., για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπου θα ισχύει μόνο το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφορικά με τις «καμπάνες» στις ομάδες αν δεν τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Όσον αφορά στη Λίγκα, το βράδυ της Δευτέρας εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις εξελίξεις, η οποία αναφέρει:

«Τώρα, επιτέλους, έρχεται η ώρα της σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων, αρχικά στο 10% της χωρητικότητας των κερκίδων κάθε γηπέδου και με μέγιστο αριθμό τους 3.500 φιλάθλους.

Μαζί όμως με τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων, αρχικά στο 10% της χωρητικότητας των κερκίδων, έρχεται και η ώρα της ευθύνης στο 100% για όλους μας:

Της υπεύθυνης στάσης της Super League, των ομάδων που την απαρτίζουν, των μηχανισμών ελέγχου της Πολιτείας, αλλά και των φιλάθλων.

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κατάκτηση, η οποία δεν είναι καθόλου αυτονόητη, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημία στην κοινωνία μας.

Η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί από τη στάση του καθενός από εμάς.

Μένουμε ασφαλείς, σεβόμαστε τις διαδικασίες σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας των κερκίδων στα γήπεδα και δίνουμε ένα μήνυμα: «Επιστροφή στις κερκίδες, ώρα ευθύνης για όλους μας!»

slgrοδηγιες.jpg#asset:247694

Θυμίζουμε ότι ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που έκανε συγκεκριμένη πρόταση για την επιστροφή του κόσμου σε συγκεκριμένο ποσοστό από τον περασμένο Μάιο, ήταν η ομάδα που ανέδειξε το θέμα και είναι η ομάδα που ετοιμάστηκε από νωρίς για το άνοιγμα των γηπέδων.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα στο «Γεντί Κουλέ» στο εφετινό ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο όπου στα καθίσματα έχει μπει κόκκινη σήμανση για τις προβλεπόμενες αποστάσεις όταν αποφασιστεί η επιστροφή των φιλάθλων.

Με δεδομένο ότι ο ΟΦΗ θα παίξει στην έδρα του με κόσμο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό την 8η Νοεμβρίου (Κυριακή, 15:00), θα βγει και η σχετική ανακοίνωση όταν πρέπει από την κρητική ΠΑΕ με όλες τις λεπτομέρειες τόσο για τη διάθεση των εισιτηρίων για το 10%, για τα μέτρα που πρέπει να λάβει ο κόσμος, αλλά και όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.