Έτσι θα κυριαρχήσει ο ΟΦΗ

20:44 | 03/10/2019

Αυτό είναι το νέο «στοίχημα» του ΟΦΗ μετά τις πρώτες 5 αγωνιστικές.

Τις πρώτες 5 αγωνιστικές της Super League 1 του σύνολο Γιώργου Σίμου έχει παρουσιάσει-κατά γενική ομολογία-ένα αρκετά «ελκυστικό» πρόσωπο, κάτι που «αποτυπώνεται» φυσικά και από τη θέση του στη γενική κατάταξη.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος αποδίδει σύγχρονο, μοντέρνο ποδόσφαιρο, που βασίζεται στην κατοχή της μπάλας, στη γρήγορη και σωστή κυκλοφορία.

Οι «ασπρόμαυροι» ξέρουν να επιβάλλονται και δείχνουν πως έχουν υψηλές περγαμηνές. Η δουλειά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αποδίδει καρπούς και ο ΟΦΗ έχει πια ανέβει επίπεδο.

Είναι ξεκάθαρο, δηλαδή, ότι έχει αλλάξει προσανατολισμούς και έχει φυσικά τις δυνατότητες να διαγράψει μια πάρα πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Είναι, βέβαια, λογικό πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς και η δουλειά δε σταματάει, προκειμένου να σημειώνεται διαρκή πρόοδο.

Αν, μάλιστα, υπάρχει κάτι που δείχνει… μελανό σημείο για τον Όμιλο είναι το γεγονός πως δεν έχει καταφέρει ακόμη να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν.

Το συγκρότημα του Σίμου έχει μέχρι σήμερα τη δεύτερη καλύτερη άμυνα μαζί με την Λάρισα. Έχει δεχτεί 5 τέρματα και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό, που έχει 1 γκολ παθητικό.

Σε καθένα από τα ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα, ωστόσο, ο ΟΦΗ δέχεται από ένα γκολ και αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει μόνο με την άμυνα, αλλά με τη γενικότερη λειτουργία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η ομάδα του Ηρακλείου δεν έχει τις απαιτούμενες αντιδράσεις, όπως και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας έπιασε απροετοίμαστους τους «ασπρόμαυρους» και οι Αρκάδες σκόραραν.

Είναι δεδομένο πως ο 41χρονος τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές του δουλεύουν αρκετά αυτό το κομμάτι και την Κυριακή (6/10) κόντρα στον Πανιώνιο θα προσπαθήσουν να πετύχουν ό,τι δεν έχουν καταφέρει έως σήμερα.

Και αν ο ΟΦΗ μπορέσει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, η εικόνα του θα γίνει ακόμη καλύτερη και μ’ αυτόν τον τρόπο θα φτάσει στην ολοκληρωτική κυριαρχία του ενόψει των αντιπάλων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό το ποσό έδωσε η ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ για την «Κάρτα Φίλου»

Η άλλη ματιά της νέας τριάρας

Γιώργος Σίμος: Η καλύτερη μεταγραφή

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.