Φάκελος τηλεοπτικά: Η NOVA, η ΕΡΤ και οι εξελίξεις

13:14 | 25/07/2019

Οι τελευταίες εξελίξεις στα τηλεοπτικά και πώς η NOVA φαίνεται να προλαβαίνει την ΕΡΤ.

Το θέμα των τηλεοπτικών για πολλές ομάδες, όπως και τον ΟΦΗ, παραμένει ανοιχτό. Η αλλαγή της κυβέρνησης και τα νέα δεδομένα στην κρατική τηλεόραση δεν έχουν ξεκαθαρίσει την κατάσταση με αποτέλεσμα να γεννούνται ερωτηματικά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδων της Super League.

Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ. Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στην αναμονή από την ΕΡΤ για να δουν τελικά ποια θα είναι η τελική πρόταση, ωστόσο ο Δικέφαλος του Βορρά φαίνεται να βρίσκει τηλεοπτική «στέγη», ακολουθώντας την περίπτωση του Παναθηναϊκού.

Θυμίζουμε ότι η NOVA ετοιμάζεται να «πάρει» από την κρατική τηλεόραση τον Παναθηναϊκό και να ανακοινώσει συμφωνία δύο ετών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας SPOTDAY, ίσως το ίδιο συμβεί και με τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ ετοιμαζόταν να κλείσει στην ΕΡΤ έχοντας πρόταση 7.5 εκ. ευρώ, κατά 1 εκ. ευρώ μεγαλύτερη από τα χρήματα που εισέπραττε από τη NOVA. 

Υπήρξαν φήμες ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα δώσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ στο OPEN TV, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις και το συγκεκριμένο δημοσίευμα θέλει τη NOVA να ετοιμάζεται να συνεχίσει τη συνεργασία με τον Δικέφαλο. Το θέμα, βέβαια, είναι αν η νέα συμφωνία θα φέρει περισσότερα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ από τα 6.5 εκατομμύρια του προηγούμενου deal.

Πέρυσι ο ΟΦΗ ήταν στη NOVA με μία συμφωνία που δεν θα τη λέγαμε επικερδή. Οπως λέμε στην καθομιλουμένη, δεν έπαιρνε και τα καλύτερα λεφτά γι' αυτό και βασικό μέλημα του Μιχάλη Μπούση ήταν να εξασφαλίσει για τη νέα χρονιά, για εφέτος δηλαδή, μία καλύτερη συμφωνία. Η ΕΡΤ φάνταζε ιδανική περίπτωση και τα 2.5 εκ. ευρώ ένα πολύ σημαντικό ποσό. Ωστόσο, πάνω σε αυτό το θέμα εξελίξεις δεν υπάρχουν και δεν αποκλείεται και η κρητική ομάδα να... ακολουθήσει Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο συνδρομητικό κανάλι.

Ο Μιχάλης Μπούσης τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα έχει συναντήσεις επί του θέματος. Αυτό που θέλει ο ιδιοκτήτη του ΟΦΗ είναι να μάθει τι ακριβώς γίνεται στην ΕΡΤ και ποια προοπτική υπάρχει για συνεργασία. Αν διαπιστώσει ότι η πρόταση της κρατικής τηλεόρασης θα αλλάξει και δεν θα είναι συμφέρουσα τότε θα γίνουν συζητήσεις με τη NOVA, υπό άλλες συνθήκες σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή. Εννοείται, δηλαδή, πως αν ο ΟΦΗ καταλήξει στο συνδρομητικό κανάλι θα επιδιώξει να πάρει το καλύτερο δυνατό.

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ προχώρησε με fast track διαδικασίες σε ανάθεση σε εταιρεία να εκπονήσει μελέτη για το κόστος των αθλητικών δικαιωμάτων στον προϋπολογισμό της. Συγκεκριμένα, η ανάθεση έγινε για το έργο με τίτλο «Καθοδήγηση και παροχή συμβουλών αναφορικά με τις οικονομικές και τηλεοπτικές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό και στο πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΕ από την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης συγκεκριμένων αθλητικών γεγονότων», με κόστος 15.000 ευρώ πλην ΦΠΑ και το αποτέλεσμα πρέπει να παραδοθεί άμεσα.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση περιμένει τις προτάσεις της εταιρείας σχετικά με τον προϋπολογισμό που πρέπει να διαθέσει στο θέμα των τηλεοπτικών ώστε να μην δημιουργήσει «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά της. Μάλιστα, από τη στιγμή που η διαδικασία θα γίνει άμεσα τότε τα αποτελέσματα θα βγουν σύντομα και η κρατική τηλεόραση θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση μπορεί να έχει απώλειες, αφού ενδέχεται ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο ΟΦΗ να έχουν κλείσει με τη NOVA. Eκτός αν περιμένουν ώστε να έχουν και τις δύο προτάσεις και να αποφασίσουν αναλόγως.

ΥΓ: Κάποιες πληροφορίες θέλουν και την Cosmote να παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και δεν αποκλείεται να κάνει της κινήσεις της. Πάντως, μέχρι τώρα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μπούσης, ο ΟΦΗ και η αποκλειστική φωτογραφία του 1986!

Σε κλίμα συγκίνησης η βράβευση της οικογένειας Μπούση 

Η αγωνία του Γιακουμάκη και η «δύσκολη» ΑΕΚ

Ανατροπή στα τηλεοπτικά του Παναθηναϊκού

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.