Φελίπε Φερέιρα: Ένα παιδί μετράει τις ατυχίες

ΟΦΗ

Από τους πιο ποιοτικούς και ταυτόχρονα από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές. Μία επένδυση του ΟΦΗ που ψάχνει το δρόμο της αγωνιστικής ανάτασης

Τον Ιανουάριο του 2019 η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Φελίπε Σόουζα Φερέιρα και λίγους μήνες μετά, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, προλαβαίνει τους «μνηστήρες» για τον Βραζιλιάνο και φροντίζει να τον κλειδώσει για μία τετραετία.

Ήταν από τις πιο σημαντικές επενδύσεις της κρητικής ομάδας -η πρώτη μάλιστα για τον ΟΦΗ του Μπούση- με έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που φρόντισε εξ αρχής να δείξει δείγμα του σπουδαίου ταλέντου του και να βάλει τις βάσεις για να γίνει βασικό στέλεχος του ΟΦΗ της νέας εποχής.

Ο ΟΦΗ δούλεψε με τον Φελίπε όχι μόνο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, αλλά και στο χτίσιμο της ωριμότητας στο χαρακτήρα του, πίστεψε και φυσικά πιστεύει στο ταλέντο του, τον περιβάλλει με αγάπη και εμπιστοσύνη, αλλά η ατυχία που «χτυπάει» ανελλιπώς την πόρτα του δεν του επιτρέπει να επιστρέψει στα γήπεδα και να βοηθήσει την ομάδα του. Και αυτό για έναν ποδοσφαιριστή είναι ό,τι χειρότερο κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Εξ ου το γεγονός ότι στον ΟΦΗ έχουν «πέσει» πάνω του και τον στηρίζουν ώστε με υπομονή και επιμονή να ξεπεράσει και το τελευταίο πρόβλημα και σιγά-σιγά να κάνει το δικό του comeback που τόσο έχει ανάγκη.

Όπως διαβάσατε στο ρεπορτάζ του Capitano.gr και του Δημήτρη Πιτσουλάκη, ο 22χρονος εξτρέμ πάνω που μετρούσε αντίστροφα για την επάνοδο μετά το σοβαρό τραυματισμό της 1ης Φεβρουαρίου, βρέθηκε μπροστά σε νέες ατυχίες. Ένας τραυματισμός στον δικέφαλο τον άφησε τελευταία στιγμή εκτός αποστολής για το ματς με τον Παναθηναϊκό του τρέχοντος πρωταθλήματος, ενώ το πρόβλημα που προέκυψε με τον αστράγαλο έρχεται να καθυστερήσει κι άλλο την επιστροφή.

Ο Φελίπε είναι στα «πιτς» σχεδόν 1 χρόνο, μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη την 1η Φλεβάρη του τρέχοντος έτους. Σε αυτό το διάστημα ακολούθησε τις οδηγίες του ιατρικού επιτελείου του ΟΦΗ και δούλεψε σωστά και υπομονετικά για να ξεπεράσει το πρόβλημα, να αποθεραπευτεί πλήρως και να γίνει ξανά ενεργό μέλος της ομάδας.

Πριν το σοβαρό τραυματισμό, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ταλαιπωρήθηκε με το πρόβλημα στους κοιλιακούς-προσαγωγούς, έναν ύπουλο τραυματισμό για κάθε αθλητή που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Σκληρό καρύδι ο Φερέιρα το ξεπέρασε κι αυτό, το άφησε πίσω του, δούλεψε, δεν το έβαλε κάτω, με τον ΟΦΗ πάντοτε δίπλα του, για τη μεγάλη επιστροφή. Αυτή έγινε, πάτησε ξανά χορτάρι, σκόραρε, το χάρηκε με την ψυχή του, αλλά και πάλι η ατυχία εμφανίστηκε μπροστά του. Ακόμα ένα εμπόδιο, ακόμα μία μάχη που κλήθηκε να δώσει.

Σχεδόν δύο χρόνια στον ΟΦΗ και ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της ομάδας προσπαθεί να σταθεί όρθιος στα προβλήματα, να ανέβει το δικό του Γολγοθά. Από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές όχι μόνο του Ομίλου, αλλά του ελληνικού πρωταθλήματος. Οπλισμένος με τρομερές ψυχικές αντοχές, με απίστευτη υπομονή, έτοιμος ξανά να ξεπεράσει και αυτό το πρόβλημα, να τα αφήσει όλα πίσω του, κυρίως το 2020 και να ετοιμαστεί για τα καλύτερα.

Στον Όμιλο δε θέλουν να ρισκάρουν με τον 22χρονο ποδοσφαιριστή και θα τον ρίξουν στους αγώνες μόνο όταν κρίνουν εκείνοι ότι είναι απολύτως υγιής. Αφού πρώτα ξεπεράσει όλα τα προβλήματα τραυματισμών και το τελευταίο που προέκυψε.

Μην ξεχνάτε ότι είναι μία σημαντική επένδυση, με δεδομένη ποιότητα και δεδομένες αγωνιστικές ικανότητες. Εξ ου η απόφαση του ΟΦΗ πέρυσι να τον αγοράσει με συμβόλαιο τετραετίας «χτίζοντας» πάνω του το μέλλον. Το τεχνικό επιτελείο φυσικά και πιστεύει στις δυνατότητες του, οπότε θέλει να τον εκμεταλλευτεί και να κερδίσει πράγματα απ’ τον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Το θέμα πλέον δεν είναι πότε θα επιστρέψει, αλλά να επιστρέψει γερός, ψυχολογικά ανεβασμένος και πανέτοιμος να προσφέρει στην κρητική ομάδα. Υπομονή, θα το ξεπεράσει κι αυτό. «Ένα παιδί μετράει τις ατυχίες», για να παραφράσουμε τον Λουντέμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεχίζει τη θεραπεία ο Φερειρα, αρχίζει να φορτσάρει ο Σολίς


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.