«Φεύγω για μένα, να νιώσω καλά»

Απόψεις

Ένα ματς «τελικός», ένας οργανισμός στα «κόκκινα», ένα ταξίδι-διέξοδος

Ο ΟΦΗ βρίσκεται από την Πέμπτη στην Αθήνα για να συνεχίσει εκεί την προετοιμασία του για το ματς του Σαββάτου με τον Απόλλων στη Ριζούπολη. Και όπως λέει ο Γιώργος Μαζωνάκης «φεύγω για μένα, να νιώσω καλά». Ο ΟΦΗ έφυγε μία μέρα νωρίτερα για την πρωτεύουσα για να προετοιμαστεί με ηρεμία για το κρίσιμο παιχνίδι.

Ένας οργανισμός που είναι στα «κόκκινα» λόγω της αγωνιστικής κατρακύλας. Ένα απίστευτο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων που τον έχουν φέρει από τη διεκδίκηση μίας θέσης για τα πλέι οφ, στα πλέι άουτ και υπό τον φόβο των μπαράζ. Ένας ΟΦΗ που είναι στην πιο κρίσιμη φάση από τότε που ανέλαβε ο Μιχάλης Μπούσης και σίγουρα σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις της ιστορίας του. Ποιος να το πίστευε, όταν τον Οκτώβριο του 2018, τότε που μπήκε το πρώτο λιθαράκι της νέας εποχής και του πρότζεκ, ότι ο ΟΦΗ, που πέρυσι βγήκε επάξια στην Ευρώπη και έκανε όλη την Ελλάδα να μιλάει για το ποδόσφαιρο που έπαιζε, φέτος να παλεύει να μη γίνει το απευκταίο σενάριο, αυτό του υποβιβασμού.

Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα το απόγευμα του Σαββάτου στη Ριζούπολη είναι «τελικός». Ακόμη ένα δημοσιογραφικό κλισέ στα τόσα που έχετε διαβάσει και ακούσει. Come back, restart και όλα τα συναφή για μία ομάδα που δεν ψάχνει μόνο την αγωνιστική της ταυτότητα, αλλά και τον ποδοσφαιρικό της εγωισμό. Με τον κόσμο να προσπαθεί να «ταρακουνήσει» άπαντες στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου, τους επικεφαλής να προσπαθούν να συσπειρώσουν την ομάδα ακόμα πιο πολύ, εξ ου η παρουσία του Νιόπλια στον πάγκο με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον βαθμολογικό πίνακα να λέει την ωμή αλήθεια: Λαμία και Παναιτωλικός απειλούν τον Όμιλο και πλέον κάθε ματς μέχρι το φινάλε και πριν από τα πλέι άουτ είναι, όπως λέμε, «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

Και ποιος να ρίξει άδικο στον κόσμο; Ποιος μπορεί να πει κάτι στους οργανωμένους; Βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να... κατηφορίζει δίχως φρένα και το χειρότερα βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να μη μπορεί να αντιδράσει. Σαν «φαντάσματα», δίχως ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Και μία «κασέτα» να «παίζει» σε λούπα τα περί κινήτρου, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Οι παίκτες και ο Γιώργος Σίμος πρέπει πρώτα να απαντήσουν στους εαυτούς τους για αυτά τα χάλια. Σε αυτούς οφείλουν απάντηση και έπειτα στον κόσμο. Να σώσουν, έστω την ύστατη στιγμή, την παρτίδα. Να τελειώνει αυτή η ρημάδα η χρονιά, να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη και του χρόνου, με πιο καθαρό μυαλό από όλους και δη τους επικεφαλής, να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα. Το φετινό πάθημα να γίνει μάθημα, να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον για την αποφυγή ανάλογων λαθών. Όπως έχουν αντιληφθεί όλοι, ο... μήνας του μέλιτος τελείωσε. Από την αποθέωση και τα χειροκροτήματα, πήγαμε στις αποδοκιμασίες και τα «ντου». Ο ΟΦΗ είναι άρρωστος αγωνιστικά και με την εικόνα του αρρωσταίνει ακόμα πιο πολύ τον κόσμο.

Το πρόωρο ταξίδι στην Αθήνα, μία μέρα νωρίτερα από το συνηθισμένο, ίσως να είναι το «φάρμακο». Να ηρεμήσει ο οργανισμός, η ομάδα και να κάνει το Σάββατο αυτό που πρέπει. Ίσως αποδειχθεί ακόμα μία αποτυχημένη προσπάθεια για το περιβόητο restart. Υπομονή μέχρι το Σάββατο. Μέχρι τότε και το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Παράσχου, ο κόσμος περιμένει και ελπίζει να δει κάτι διαφορετικό. Να του φύγει η απογοήτευση, η ξενέρα, μα πάνω απ' όλα το άγχος για την τρέχουσα σεζόν. Άντε να δούμε τι θα δούμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με Σαρδινέρο, χωρίς Καστάνιος στην Αθήνα ο ΟΦΗ

Η μάχη των πλέι άουτ: Οι δύο απειλές για τον ΟΦΗ

Ώρα να «μιλήσει» ο Φελίπε!

Ο διαιτητής στη Ριζούπολη και η παράδοση με τον ΟΦΗ

Σολίς: «Όλοι έχουμε τεράστιο κίνητρο»

Η εκτίμηση για τον χρόνο απουσίας του Καστάνιος


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.