Φιλικά ΟΦΗ: Το πρώτο δείγμα

Απόψεις

Ο Γιώργος Σίμος ακολούθησε στο «Μαρκομιχελάκειο» την… πεπατημένη, όμως η ποιότητα και η ευελιξία είναι στοιχεία ορατά στο ρόστερ του Ομίλου.

Ο ΟΦΗ έδωσε το Σάββατο (22/08) τα πρώτα «τεστ» της νέας περιόδου και οι παίκτες του είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε… συνθήκες αγώνα.

Κόντρα σε Αναγέννηση Ιεράπετρας και Γιούχτα ο 42χρονος τεχνικός είχε δυνατότητα να κάνει τις πρώτες δοκιμές του, παρόλο που τα δύο 45λεπτα παιχνίδια είχαν περισσότερο το χαρακτήρα «ξεμουδιάσματος», έπειτα από δύο εβδομάδες προετοιμασίας.

Πιο ασφαλή συμπεράσματα για το που «βαδίζουν» οι «ασπρόμαυροι» θα βγουν μέσα από τους αγώνες της Αθήνας, απέναντι σε Παναθηναϊκό (26/08) και Ατρόμητο (29/08), όπου οι πιέσεις θα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερες.

Όπως και’ να χει, πάντως, η πρώτη… γεύση ήταν θετική. Ο Σίμος δεν… πειραματίστηκε, όσον αφορά στο σχηματισμό του συγκροτήματος του και πήγε σε συστήματα της περασμένης σεζόν.

Επέλεξε, δηλαδή, σχήμα με τέσσερις στα μετόπισθεν, τριάδα στα χαφ, αλλά και στην επίθεση, παρόλο που η παρουσία πλέον πολλών στόπερ, δίνει τη δυνατότητα και για παράταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, κάτι που ίσως δοκιμάσει στο μέλλον ο νεαρός προπονητής.

Με μια πρώτη «ανάγνωση», πάντως, είναι φανερό ότι πια ο ΟΦΗ διαθέτει περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ του, ενώ θα έχει μεγαλύτερο «βάθος» στον πάγκο του.

Η χρονιά που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερα απαιτητική για τους «ασπρόμαυρους», που θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύνολο, το οποίο θ’ ανταποκριθεί.

Ένα στοιχείο, επίσης, που ήταν ευδιάκριτο στις Αρχάνες είναι η ευελιξία του ρόστερ, ακόμη σε σημαντικότερο βαθμό, σε σχέση με πέρυσι.

Ο Όμιλος, έτσι, έχει παίκτες στο δυναμικό του, οι οποίοι μπορούν ν’ αποδώσουν το ίδιο καλά σε διάφορες θέσεις και έχουν την ικανότητα να προσαρμοστούν, ανάλογα με τις ανάγκες μιας αναμέτρησης.

Ο Γιαννούλης έπαιξε στόπερ, αλλά και αριστερό μπακ, ο Ουές και στα δύο άκρα της άμυνας, ο Νοικοκυράκης και εξτρέμ και φορ, ενώ οι Σαρδινέρο, Βαζ και Γρίβας άλλαζαν διαρκώς πλευρές στα «φτερά» της επίθεσης.

Είναι σίγουρα νωρίς ακόμη για απόλυτα εύστοχες κριτικές, ωστόσο ο ΟΦΗ ξεκάθαρα κινείται προς την κατεύθυνση της εξέλιξης και της βελτίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κορυφή ο ΟΦΗ, τις εντυπώσεις ο Γιούχτας

Η ατάκα του Σίμου για τις επόμενες μεταγραφές

Στις Αρχάνες ο Μποι Βάτερμαν

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.