Γέμισε... Καστανιάνθρωπους ο ΟΦΗ

22:43 | 24/10/2021

Ο Δημήτρης Καρυωτάκης γράφει για την κακή εικόνα του ΟΦΗ, το κακό απόγευμα του Νιόπλια και τις αποδοκιμασίες.


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Το πρώτο κατουσίαν στραβό αποτέλεσμα στο Γεντί Κουλέ, συνοδεύτηκε με τις πρώτες αποδοκιμασίες που έδειξαν όμως και την άσχημη εικόνα που είχε απόψε ο ΟΦΗ κι αυτή είναι που προβλημάτισε πιο πολύ κι από το στραβοπάτημα!

Μια ομάδα που στέρεψε από ιδέες, στατική, νωθρή και άνευρη δεν άξιζε κάτι παραπάνω απ’ αυτό που πήρε από το ματς, καθώς βρήκε μια Λαμία, που ευτυχώς γι’ αυτόν δεν γύρεψε κάτι παραπάνω από αυτό που τελικά πήρε.

Ο Νικος Νιόπλιας βρέθηκε στη χειρότερη βραδιά του από τότε που ήλθε στον ΟΦΗ και χρεώνεται εν πολλοίς αυτή την απαράδεκτη εμφάνιση της ομάδας. Θα πρέπει πειστικά να εξηγήσει τι ειλικρινά βλέπει στο Λουκ Καστάνιος και τον εμπιστεύεται εμμονικά και δεν το βλέπουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Ένας τέως ποδοσφαιριστής που όσο παίζει πια, εκνευρίζει τον κόσμο, αποσυντονίζει την υπόλοιπη ομάδα και αποτελεί το λόγο στα αντίπαλα σέντερ μπακ να κολλήσουν τα πιο εύκολα ποδοσφαιρικά τους ένσημα.

Άργησε να κάνει τις αλλαγές κι ενώ η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου εξέπεμπε αρνητικό πρόσημο από πολύ νωρίς. Κανείς επίσης δεν κατάλαβε γιατί στο τέλος του αγώνα πέρασε στον αγώνα ο Σελίμοβιτς στη θέση του Μεγιάδο κι ευτυχώς που δεν έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής και πάλι ο Σέρβος στην εκπνοή.

Από την άλλη δεν πήρε το παραμικρό από τις αλλαγές που έκανε και ουσιαστικά παγιδεύτηκε στον τρόπο που ο Γρηγορίου διάβασε το παιγνίδι, αδυνατώντας να αλλάξει κάτι στον προβλέψιμο τρόπο που έπαιξε η ομάδα.

Απόψε καταρρίφθηκε ένας ακόμα μύθος για τις πολλές και εναλλακτικές λύσεις που έχει μεσοεπιθετικά ο ΟΦΗ, καθώς ελάχιστοι μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Με εκλάμψεις ο Νέιρα, ουσιαστικά απών στο β´ ημίχρονο ( με εξαίρεση τη φάση που πήγε να ψαρέψει τον αντίπαλο τερματοφύλακα) ωσεί παρών ο Τοράλ, με πολλά λάθη ο Μεγιάδο, μακριά από τον καλό εαυτό του ο Γαγιέγος. Κάτι δηλαδή σαν ο Καστάνιος να… κλωνοποίησε τον εαυτό του, γεμίζοντας Καστανιανθρώπους και την υπόλοιπη ομάδα (για να παραφράσουμε τον τίτλο της εξαιρετικής σειράς του Netflix)!

Η ομάδα στο πρώτο ουσιαστικά crash test, με μια σκληρή και καλά οργανωμένη ομάδα στην άμυνα πήρε κάτω από τη βάση. Δεν πήρε την πρώτη νίκη εντός έδρας κι έδειξε πως δεν μπορεί για το κάτι παραπάνω (εκτός δηλαδή από μια σχετικά άνετη παραμονή) καθώς οι περισσότερες μικρομεσαίες ομάδες που θα έρχονται στο Ηράκλειο κάπως έτσι θα αγωνίζονται.

Με παίκτες τύπου Καμάου, φαν Ντάινεν και Καστάνιος, είναι δύσκολο να βάλεις τον πήχη πιο ψηλά απ’ ότι μπορείς. Θα μπορούσες θεωρητικά να περιμένεις τη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου, αν δεν ήξερες πως σχεδιάζουν, μελετούν και αποφασίζουν στον ΟΦΗ. Ωστόσο αυτό που ενόχλησε, ανεξαρτήτως παικτών και προπονητών, είναι η safe εικόνα που έβγαλε η ομάδα, εντελώς ανεξήγητα, μετά από το ιστορικό διπλό του Αγρινίου, που θα πρέπει να εξηγηθεί πειστικά που οφείλεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Λαμία 0-0: Πισωγύρισμα για τον ΟΦΗ

Τα highlights της ισοπαλίας του ΟΦΗ με τη Λαμία

Γιατί δεν ξεκίνησε ο Ντουρμισάι και η διαχείριση των παικτών


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.