Γ΄Εθνική - τοπικό: Τα δεδομένα και η λύση «πακέτο» που προτείνεται

15:04 | 14/04/2020

Τι προβλέπουν οι εμπλεκόμενοι φορείς - στο τέλος του μήνα οι οριστικές αποφάσεις

Ένα από τα πολλά ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο λόγω της πλήρους αναστολής που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, είναι το μέλλον των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, δηλαδή της Γ’ Εθνικής και των τοπικών, που διοργανώνουν οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, απαντώντας σε ερώτημα που τέθηκε κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 9/4 είπε ότι θα υπάρξει μια «κεντρική» απόφαση από την ΕΠΟ σχετικά με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και για το πώς αυτά θα ολοκληρωθούν και ανέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή Διοργανώσεων να ετοιμάσει την εισήγησή της για την επόμενη συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων, Παναγιώτης Δημητρίου, αναφερόμενος στο θέμα είπε: «Το μόνο σίγουρο και δεδομένο αυτή την στιγμή είναι ότι το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να είναι σε … καραντίνα μέχρι τις 27 Απριλίου. Μόλις εκπνεύσει η ημερομηνία, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και θα πάρει απόφαση που θα αφορά τόσο την Γ’ Εθνική που είναι αρμοδιότητας της, όσο και για όλες τις τοπικές Ενώσεις της χώρας. Με άλλα λόγια δεν θα πάρει πρωτοβουλία κάθε Ένωση ξεχωριστά, αλλά θα είναι συλλογική απόφαση της ΕΠΟ».

Στο ίδιο μήκος και ο ταμίας της ΕΠΟ, Περικλής Λασκαράκης, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Πάμε για μία λύση «πακέτο» τόσο για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όσο και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα με γνώμονα να μην υπάρξουν αδικίες ή έστω να μείνει ικανοποιημένος όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός από τους συμμετέχοντες.

Φυσικά πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Τόσο το επαγγελματικό, όσο και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βιώνουν μία πρωτοφανή κατάσταση. Αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, αν σε ένα μήνα θα εξακολουθούν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, σε ποιο βαθμό θα συνεχίσουν να υπάρχουν ή αν θα σταματήσουν. Για το πρόβλημα του κορωνοϊού πορευόμαστε στο άγνωστο και γι’ αυτό ως ΕΠΟ προσπαθούμε να συνθέσουμε τα μέχρι στιγμής δεδομένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Θυμίζουμε ότι και η αίσθηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη είναι ότι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενδεχομένως θα σταματήσουν, αλλά και πάλι τόνισε ότι η απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ και ο ίδιος θα συνηγορήσει είτε έτσι είτε αλλιώς σε ό,τι αποφασιστεί.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.