Για τη σωτηρία ή τη… δεύτερη ευκαιρία

08:16 | 05/05/2019

Ο ΟΦΗ θέλει σήμερα (19.00) στο Περιστέρι να «κλειδώσει» την παρουσία του στα μπαράζ ή να φτάσει στην απευθείας παραμονή.

Οι τίτλοι του τέλους στη φετινή Super League πέφτουν το απόγευμα με την ολοκλήρωση της 30ης αγωνιστικής και ο Όμιλος έχει υπέρ το δέον δύσκολη αποστολή, καθώς φιλοξενείται από τον Ατρόμητο.

Και πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα ματς της ημέρας, κυρίως για τους «ασπρόμαυρους». Μπορεί η ομάδα του Κάναντι να έχει ελπίδες για την 3η θέση, όμως το παιχνίδι είναι αρκετά κρισιμότερο για το σύνολο του Βέρα.

Ο ηράκλειωτικος σύλλογος δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία και σίγουρα δεν αισθάνεται πολύ άνετα. Είναι πιθανό, βέβαια, ακόμη και με ήττα να έχει άλλη μία ευκαιρία για να σωθεί, όμως στον ΟΦΗ είναι αποφασισμένοι να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα για να ελέγχουν οι ίδιοι την κατάσταση.

Είναι, βεβαίως, γνωστό ότι με το βαθμό της ισοπαλίας εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στους αγώνες μπαράζ με τον δευτεραθλητή της Football League (μάλλον με τον Πλατανιά), ενώ με το «διπλό» μπορούν να διεκδικήσουν και την άμεση παραμονή.

Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που δεν κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης στην έδρα του τον Πανιώνιο. Το μοναδικό «σενάριο» που φέρνει υποβιβασμό για τον Όμιλο είναι να επικρατήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» του πρωταθλητή ΠΑΟΚ και συγχρόνως να ηττηθεί ο ΟΦΗ στο Περιστέρι.

Για να απλοποιήσει, πάντως, περισσότερο τα πράγματα και για να μειώσει τις πιθανές εκδοχές, η ομάδα του Ηρακλείου θέλει το «τρίποντο», ώστε να περιμένει στη συνέχεια τα… μαντάτα από την Αρκαδία.

Στις τάξεις των «ασπρόμαυρων» άπαντες είναι έτοιμοι για τη «μάχη» με τον Ατρόμητο και επιθυμούν να κλείσουν ιδανικά τη φετινή σεζόν. Για άλλη μία αναμέτρηση, ωστόσο, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, αφού ο ΟΦΗ στερείται σημαντικές μονάδες του.

Στην αποστολή δεν μπήκαν οι τιμωρημένοι Γιώργος Γιακουμάκης και Γιάννης Ποτουρίδης (είναι και τραυματίας) και οι τραυματίες Δημήτρης Κομεσίδης, Γιάννης Δερμιτζάκης, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης και Πατρίκ Βουό.

Τη συνάντηση θα «σφυρίξει» ο Ζαχαριάδης, με βοηθούς τους Καλαμπόλη και Κολοσιώνη, ενώ 4ος είναι ο Φωτιάς.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα σενάρια για την παραμονή: Έτσι σώζεται ο ΟΦΗ

Αποστολή... παραμονής - στην 18αδα ο Βαζ!

Οι Fantastic Four του ΟΦΗ για το διπλό

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.