Για τρεις εβδομάδες το νέο lockdown - στα 800 ευρώ η οικονομική ενίσχυση

12:18 | 05/11/2020

Lockdown σε όλη τη χώρα τρεις εβδομάδες, από τις 6 π.μ. του Σαββάτου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης - τι θα ισχύσει με τα σχολεία

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το lockdown «θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι εντελώς ίδιο με τον Μάρτιο».Όπως είπε, θα χρειάζεται SMS για έξοδο από το σπίτι, ενώ θα είναι ανοιχτά τα σούπερ-μάρκετ και τα φαρμακεία.

Τόνισε ωστόσο ότι η μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τον Μάρτιο είναι πως θα μείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής. Ως προς τα γυμνάσια και τα λύκεια, θα είναι κλειστά και θα δουλεύουν με καθεστώς τηλεργασίας, όπως είπε.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις μετακινήσεις, τόνισε. Ο πρωθυπουργός στάθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα και τόνισε ότι επιλέγει να πάρει νωρίτερα δραστικά μέτρα, ενώ σημείωσε ότι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο πενθήμερο, τον υποχρέωσαν να λάβει τώρα αυτήν την απόφαση.

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοινώνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αμέσως μετά θα δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, με τη συμμετοχή του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανακοίνωσε επίσης ο Πρωθυπουργός:

-Για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή για τον μήνα Νοέμβριο – Ενίσχυση 800 ευρώ αντί για 534, πέραν του δώρου Χριστουγέννων

-Επεκτείνονται δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν μέχρι τον Δεκέμβριο

-Ενίσχυση 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνιους ανέργους που είναι περί των 130.000 σε όλη τη χώρα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.