Γιακουμάκης, όπως Σαμαράς!

SMS

Ο Γιώργος Γιακουμάκης αναμένεται να γίνει κάτοικος Σκωτίας για λογαριασμό της Σέλτικ, ακολουθώντας τα χνάρια του Γιώργου Σαμαρά - το ιστορικό deal και το δρομολόγιο του ''Big Sam''

Τους ενώνει η Κρήτη, το Ηράκλειο και ο ΟΦΗ. Τις επόμενες ημέρες, κοινό σημείο αναφοράς για τον Γιώργο Γιακουμάκη και τον Γιώργο Σαμαρά θα είναι και η Σέλτικ. Η αγαπημένη ομάδα του νυν αντιπροέδρου της κρητικής ΠΑΕ θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του 26χρονο σέντερ φορ της Φένλο, μιας και απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση.

Όπως όλα δείχνουν, θέμα χρόνου είναι η μεταγραφή του Γιακουμάκη στον Σκωτσέζικο σύλλογο, με τον Έλληνα επιθετικό να περνάει εργομετρικά - λογικά την Δευτέρα - και στη συνέχεια να υπογράφει το συμβόλαιό του αρχές της εβδομάδας. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι 3ετες χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι ετήσιες απολαβές. Αντίθετα, αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι Φένλο και Σέλτικ τα βρήκαν στα 2.5 εκ. ευρώ ενώ θα υπάρξει και ένα ποσό περίπου 500.000 ευρώ με μορφή μπόνους, το οποίο θα καταβληθεί τους επόμενους μήνες.

Παρά το ενδιαφέρον της Βέρντερ Βρέμης αλλά και ομάδων από Τουρκία και Κατάρ, οι "Κέλτες" είναι εκείνοι που καταφέρνουν να αποσπάσουν την υπογραφή του διεθνούς Έλληνα φορ, ενώ παρά την διαφορά πέριξ των 150.000 ευρώ τον χρόνο ανάμεσα σε παίκτη και Σέλτικ, όλα δείχνουν ότι έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Προπονητής στην Σέλτικ είναι ο Ελληνοαυστραλός Άγγελος Ποστέκογλου, γεννημένος στη χώρα μας, μια παράμετρος που έπαιξε και αυτή τον ρόλο της, όπως μεταφέρουν τα Σκωτσέζικα ΜΜΕ. Ενώ, στις αναφορές δεν λείπει η Κρήτη και ο Γιώργος Σαμαράς, δύο λέξεις που κάνουν ''κλικ'' στους οπαδούς της Σέλτικ.

Το δρομολόγιο του Σαμαρά

Έτσι, με βάση τα παραπάνω ο 26χρονος πρώτος σκόρερ του Ολλανδικού πρωταθλήματος, παρά το γεγονός ότι η μεταγραφή του από την Φένλο πέρασε από... χίλια κύματα, θα αγωνιστεί σε μια από τις αγαπημένες ομάδες του Γιώργου Σαμαρά. Ο παλαίμαχος στράικερ πέρασε 7 αξέχαστα χρόνια στην Σκωτία, με πάνω από 170 συμμετοχές (50+γκολ), λατρεύεται σαν ''Θεός'' από τους οπαδούς των ''Κελτών''.

Θυμίζω ότι ο Γιώργος Σαμαράς έπειτα μια τετραετία στην Χέρενφεν (30 γκολ σύνολο), βρέθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι η οποία αρχικά τον έδωσε δανεικό στην Σέλτικ, η οποία τον αγόρασε στη συνέχεια. Ολλανδία - Αγγλία - Σκωτία, το δρομολόγιο του παλαίμαχου άσου με τον Γιώργο Γιακουμάκη να κάνει παρόμοιο δρομολόγιο, χωρίς απλά να περάσει από την διετία του ''Σαμ'' στο Νησί.

Με την ομάδα της Γλασκώβης ο Σαμαράς κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Σκωτίας (2007–08, 2011–12, 2012-13, 2013-14), ένα κύπελλο (2008–09) και ένα Σούπερ Καπ (2010–11). Highlight στιγμή όταν στον τελευταίο του αγώνα πήρε στην αγκαλιά του ένα εντεκάχρονο αγόρι με σύνδρομο Down. Ο μικρός Tζει, που συνοδευόταν από τον πατέρα του, πανηγύριζε για την αγαπημένη του ομάδα και έζησε έντονες στιγμές όταν βρέθηκε στην αγκαλιά του ειδώλου του, του Γιώργου Σαμαρά, και οι δυο τους έκαναν μαζί τον γύρο του θριάμβου.

Θυμίζω ότι η Τρίτη (31/08) είναι και η τελευταία ημέρα των μεταγραφών, έτσι μέσα στις επόμενες 48 ώρες - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - ο Γιώργος Γιακουμάκης θα εξαργυρώσει την ονειρική σεζόν στην Φένλο με μια μεταγραφή που θα τον βάλει για τα καλά στην ποδοσφαιρική ατζέντα της Βρετανίας και όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Καλή αρχή, με τύχη και μακριά από τραυματισμούς, η ευχή για ένα παιδί που έχει παλέψει πολύ μέχρι να φτάσει στην πόλη της Γκλασκώβης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.