Γιαννακόπουλος «Είμαι εθνικιστής - η Αριστερά είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει»

13:20 | 01/08/2023

Συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα sdna.gr έδωσε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Εκτός από το αθλητικό κομμάτι και τις εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ, o ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ρωτήθηκε και για άλλα θέματα, όπως η πολιτική. Μάλιστα, απάντησε και στις φήμες που τον ήθελαν να είναι... fan του καταδικασμένου και φυλακισμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, με τις εξηγήσεις του να προκαλούν αίσθηση...

"Fan είμαι του Ιμπραΐμοβιτς. Από εκεί και πέρα, πιστεύω στο Πατρίδα - Θρησκεία - Οικογένεια και είμαι εθνικιστής και όχι γκλομπαλιστής. Έχω καταφερθεί κατά της Νέας Τάξης Πραγματών. Θεωρώ πως η αριστερά είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει. Αν με αυτές τις απόψεις θεωρούν πως είμαι fan κάποιοι, δεν θα το σχολιάσω. Δεν ξέρω γιατί χρησιμοποιείται το όνομα του Κασιδιάρη και όχι οποιουδήποτε άλλου από αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που έχει τις ίδιες απόψεις. Αν θυμάμαι καλά, το 20% της κοινωνίας ψήφισε τέτοια κόμματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος πρέπει να ταυτίζεται με πρόσωπα αν έχει κάποια πιστεύω".

Μάλιστα, νωρίτερα, σχετικά με την αποχή του από την ενεργή ενασχόληση με την ομάδα μπάσκετ, σε συνάρτηση με τον πακτωλό εκατομμυρίων που έχουν ξοδευτεί το φετινό καλοκαίρι σε μεταγραφές, καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: "Είχαμε βιώσει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ίσως τη χειρότερη όλων των εποχών, ειδικά στο επιχειρείν. Αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο τον δικό μου ήταν απίστευτα".

Για τα λάθη του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε: "Υπήρχαν φορές τις οποίες είχα συμβολή στο να υπάρξει βία. Δηλαδή… Φορές που ξεπερνούσαν τα όρια της καζούρας. Ενέργειες σε ανθρώπους που σέβομαι, αλλά εντός γηπέδου ξέφυγα από τις γραμμές. Και οτιδήποτε δεν κουμπώνει με την ανάπτυξη του προϊόντος και το να υπάρχει μια εικόνα που θα φέρει κοντά μας χορηγούς, φιλάθλους, πελάτες. Οτιδήποτε είναι ανάποδο από την ανάπτυξη".

Τι είπε για Μαρινάκη, Κόκκαλη, Αλαφούζο, Μελισσανίδη, Βαρδινογιάννη, Σαββίδη

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε δύο λόγια, καλά, να πει και για άλλους γνωστούς και μεγάλους παράγοντες και ιδιοκτήτες ομάδων.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Αγαπάει υπερβολικά την ομάδα του. Μπροστά στο καλό του Ολυμπιακού δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν. Πληθωρικός και δυναμικός που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίζει. Το με κάθε τρόπο το λέω ότι είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για το καλό του Ολυμπιακού".

Για τον Σωκράτη Κόκκαλη: "Μετά τον Παύλο Γιαννακόπουλο είναι ίσως ο μεγαλύτερος Έλληνας παράγοντας".

Για τον Γιάννη Αλαφούζο: "Ανάλογα με την εποχή που θα με ρωτήσετε θα σας δώσω άλλη απάντηση. Είναι και η πορεία του διαφορετική. Έχουν υπάρξει χρονιές που έδωσε ό,τι μπορούσε ή χρονιές που κάποιος θα πει ότι τράβηξε την πρίζα. Δεν έχω άποψη ξεκάθαρη".

Για τον Γιώργο Βαρδινογιάννη: "Τεράστιος, τεράστιος".

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη: "Ο πιο μάγκας από όλους. Από όλους όμως ο πιο μάγκας".

Για τον Ιβάν Σαββίδη: "Μου είναι υπερβολικά συμπαθής. Όσες φορές έχουμε μιλήσει έχω δει ότι σε πολλούς τομείς σκεπτόμαστε αρκετά παρόμοια. Από εκεί και πέρα και εκείνος κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την ομάδα του. Θα τον έβαζα στην ίδια κατηγορία με τον κ. Μαρινάκη, προσπαθούν για το καλύτερο της ομάδας τους με κάθε τρόπο".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.