Γιατί ακόμα ένα πισωγύρισμα;

Απόψεις

Η ιστορική ομάδα μπάσκετ του ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ για 2η φορά μέσα σε 3 χρόνια αποχωρεί οικειοθελώς από τις Εθνικές κατηγορίες

Μια απρόσμενη, όσο και δυσάρεστη είδηση επιφύλασσε το απόγευμα του Σαββάτου τους φίλους του μπάσκετ. Όχι μόνο εκείνους του ''Ηράκλειο ΟΑΑ'' αλλά και όσους αγαπάνε πραγματικά το άθλημα.

Η ιστορική ομάδα, με ανακοίνωση της, τόνισε ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών, ο σύλλογος δεν θα βρεθεί στις Εθνικές κατηγορίες αλλά και τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στο τοπικό της ΕΚΑΣΚ.

Μια ανακοίνωση που ήρθε σε μια συγκυρία που οι έφηβοι του συλλόγου τα πηγαίνουν περίφημα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ενώ το τελευταίο διάστημα ο σχεδιασμός αφορούσε αποκλειστικά την Γ' Εθνική.

Όμως, το Δ.Σ του Ομίλου αποφάσισε να μην κατέβει η ομάδα, στην οποία απόφαση ακολούθησαν παραιτήσεις και εντάσεις ανάμεσα στα μέλη και όχι μόνο.

Θυμίζω ότι το ''ΗΡΑΚΛΕΙΟ'' αποχωρεί για 2η φορά τα τελευταία χρόνια, έπειτα από τον οικειοθελή υποβιβασμό της το 2018. Τότε, η κρητική ομάδα αποφάσισε να μην κατεβάσει ομάδα στην Β' Εθνική, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην ΕΚΑΣΚ και να δημιουργήσει νέο ντόμινο αλλαγών στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Άραγε γιατί ακόμα ένα πισωγύρισμα; Και μάλιστα με τον πλέον άκομψο τρόπο.

Η ομάδα του Ρεθύμνου έπειτα από 10 χρόνια αξιοζήλευτης παρουσίας στην Α1, θα αγωνίζεται και εκείνη στο τοπικό της ΕΚΑΣΚ. Όμως, αυτή η... ελεύθερη πτώση των Cretan Kings έγινε έπειτα από διαβουλεύσεις, μια συγκεκριμένη διαδικασία και ξεκάθαρες αποφάσεις. Μέχρι και την Παρασκευή, στελέχη της ομάδας συζητούσαν με παίκτες και έτρεχαν τον σχεδιασμό για την Γ' Εθνική.

Για 2η φορά μέσα σε λίγα χρόνια, εκείνοι που παίρνουν αποφάσεις, εκτιμώ ότι δεν ζυγίζουν σωστά τις καταστάσεις.

Το ''πρόβλημα'' δεν είναι η παραμονή στην ΕΚΑΣΚ, άλλωστε η ομάδα πήρε ''εισιτήριο'' από το πουθενά για τη Γ' Εθνική. Αυτό που πρέπει να απασχολεί τον Οργανισμό είναι ότι η οργάνωση, το ανθρώπινο δυναμικό, η επικοινωνία και το ''μπασκετικό'' όραμα είναι στοιχεία που απουσιάζουν από την 1η εκπρόσωπο του νησιού στην Α1 και ένα σύλλογο μπάσκετ - ορόσημο στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανατροπή: Δεν κατεβαίνει στη Γ' Εθνική το Ηράκλειο!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.