Γιατί απορρίφθηκε η βίζα του Τζόκοβιτς;

SMS
17:14 | 06/01/2022

Ο λόγος που απορρίφθηκε η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και το ότι του ζητήθηκε να εγκαταλείψει την Αυστραλία, φαίνεται πως οφείλεται σε ένα και μόνο γεγονός.

Κάτω από τους κανόνες για κάθε αλλοδαπό που μπαίνει στην Αυστραλία, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού ή να έχει μία αξιόπιστη ιατρική εξαίρεση.

H Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη έχει το δικαίωμα να μην αποδεχτεί ότι άτομα που έχουν νοσήσει από covid τους τελευταίους έξι μήνες, πληρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν βίζα ενώ δεν είναι εμβολιασμένοι.

>>> Διαβάστε όλο το χρονικό μέχρι την απέλασή του

Την ώρα που δύο ιατρικές επιτροπές που εξέτασαν το αίτημα του Τζόκοβιτς (η μία της Tennis Australia και η άλλη της Πολιτείας της Βικτόρια) κατέληγαν σε αντίθετο συμπέρασμα, οι αρχές της κυβέρνησης διαφωνούν με το συμπέρασμά τους.

Σύμφωνα με την Αυστραλιανή Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα για την Ανοσοποίηση στις 14 Δεκεμβρίου του 2021, πρέπει «τα στοιχεία δείχνουν ότι η προηγούμενη λοίμωξη μειώνει τον κίνδυνο επαναμόλυνσης για τουλάχιστον έξι μήνες (και επομένως μπορεί να θεωρηθεί ως προσωρινή εξαίρεση για εμβολιασμό για έξι μήνες το πολύ)».

πηγή: gazzetta.gr / Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ναδάλ κατά Τζόκοβιτς: «Λυπάμαι για εκείνον, πρέπει να ακούμε τους επιστήμονες»

Έφεση του Τζόκοβιτς κατά της απέλασης

Χαμός με Τζόκοβιτς: Όλο το στόρι μέχρι την απέλασή του

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.