Γιατρέ, τι θα γίνει με τη δική μας περίπτωση;

Απόψεις

Στα θέατρα δεν κολλάει, στο γήπεδο κολλάει.

Εντάξει, δεν θα πούμε ότι ο αθλητισμός και δη το ποδόσφαιρο είναι η κοιτίδα του πολιτισμού. Δεν θα βάλουμε σε σύγκριση τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, αν και θα έπρεπε, στην Ελλάδα είμαστε άρα είναι άτοπο να τα βάλεις δίπλα-δίπλα, αλλά σύμφωνα με την κ.Μενδώνη, από σήμερα Δευτέρα θα έχουν λιγότερη δουλειά οι ψυχίατροι.

Διάβαζα με προσοχή, ενδιαφέρον και μάλλον με ανοιχτό το στόμα όσα είπε σε τηλεοπτικό κανάλι η υπουργός Πολιτισμού με αφορμή το άνοιγμα των θεάτρων και των κινηματογράφων. Ούτε λίγο ούτε πολύ η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη δήλωσε πως «αν δεν έχουμε τη δυνατότητα της διαφυγής σε παραστατικές τέχνες, θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο». Ψυχοθεραπεία, λοιπόν, η τέχνη και καλά κάνει και καλά κάνουν όσοι πηγαίνουν και μπράβο τους. Να ξεσκάσει λίγο ο κόσμος, με τις απαραίτητες προφυλάξεις, να αδειάσει λίγο το μυαλό, να διαφοροποιηθεί η καθημερινότητα. Δεν είναι όλα κορωνοϊός και μέτρα. Σωστά ως εδώ.

Κι ερχόμαστε εμείς οι γκρινιάρηδες οι αθλητικοί, η πλέμπα όπως φαίνεται, και αναρωτιόμαστε γιατί τέτοιος διαχωρισμός σε σημείο να μπαίνει και ο ρατσισμός στην κουβέντα. Τα γήπεδα παραμένουν άδεια και έτσι όπως πάει το πράγμα αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα, εκτός αν γίνει η έκπληξη μέσα στην εβδομάδα, αλλά δύσκολο αγαπητοί φίλαθλοι. Προσέξτε: από σήμερα ανοίγουν με συγκεκριμένα μέτρα τα θέατρα και οι κινηματογράφοι: Στο επίπεδο τρία του υγειονομικού χάρτη θα επιτρέπεται κάλυψη των θέσεων κατά 30%, στο επίπεδο δύο κάλυψη κατά 50%, ενώ στο επίπεδο ένα κατά 65%.

Στο ποδόσφαιρο όποιο κι αν είναι το επίπεδο, παραμένει το... 0%. Καμία ανακοίνωση, αν και άπαντες (ομάδες-Λίγκα) είναι έτοιμοι. Καμία διαφοροποίηση σε όσα γνωρίζουμε. Οι επικεφαλής περιμένουν τις υγειονομικές αρχές να δώσουν τη σχετική έγκριση ώστε, όποτε και αν γίνει αυτό, να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες.

Στον ΟΦΗ, για παράδειγμα, έχουν πάρει ήδη τα μέτρα. Το είδαμε στο πρόσφατο ματς με τον Ατρόμητο όπου είχε μπει σήμανση σε καθίσματα και είχε γίνει ο διαχωρισμός ανάλογα με το ποσοστό. Θυμίζουμε ότι το ποσοστό θα διαφέρει ανάλογα με τη χωρητικότητα του γηπέδου, ενώ σε αυτά προσθέστε τα σχετικά επίπεδα που αναφέραμε. Αν επιτραπεί κόσμος στα γήπεδα, τότε στο Ηράκλειο και δη στο «Γεντί Κουλέ» το ποσοστό θα διαμορφωθεί ανάλογα με τη χωρητικότητα αλλά και το επίπεδο στον υγειονομικό χάρτη.

Προτρέχουμε βέβαια, αφού φως στο τούνελ δεν βλέπουμε. Καλά κάνουν κι ανοίγουν τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, δεν βάζουμε στη ζυγαριά το όλο θέμα. Αυτό, όμως, που έχει τη ξεχωριστή του σημασία είναι το γιατί ο αθλητισμός παραμένει έξω απ' όλα αυτά. Γιατί στερούν το δικαίωμα από τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο ακριβώς όπως μπορεί να πάει να δει μία παράσταση. Έχει καταντήσει κουραστικό και κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί, αλλά στο θέατρο δεν κολλάει και στο γήπεδο κολλάει;

Τελικά, όπως πάει το πράγμα, τον ψυχίατρο θα τον χρειαστεί ο κόσμος που έχει για διασκέδαση το γήπεδο. Εκτός αν αυτοί έχουν διαφορετικό DNA και αντέχουν τις... κακουχίες. Πραγματικά, όμως, δεν βλέπω πώς γίνεται να έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε τώρα, με τις αποφάσεις που έχουν παρθεί, με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και τα γήπεδα να παραμένουν κλειστά.

Κυρία Μενδώνη, τον ψυχίατρο θα τον χρειαστούμε εμείς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Έχουμε βγάλει πλάνο για την επιστροφή του κόσμου»

«Χωρίς θέατρο και κινηματογράφο θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο»

Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν στις «πορτοκαλί» περιοχές


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.