Γίνε σαν τον Μπούση, μπορείς

Απόψεις

Ο Μπούσης ήρθε στον ΟΦΗ για να χτίσει όχι να γκρεμίσει. Το μήνυμα ενότητας ήταν αυτό που χρειαζόταν. Σχόλιο του Σταύρου Καραΐνδρου.

Θέλοντας και μη ο κόσμος μπαίνει στη διαδικασία σύγκρισης. Είναι στο DNA του. Για παράδειγμα, οι φίλαθλοι του ΟΦΗ βλέπουν τι γίνεται στην ΑΕΚ και συνηθισμένοι από μία νοοτροπία περασμένων δεκαετιών, αρχίζουν μία ανούσια κουβέντα για το αν αυτή η τακτική του Δημήτρη Μελισσανίδη θα χρειαζόταν τη δεδομένη χρονική στιγμή στον ΟΦΗ. Η επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο, η ομιλία στους ποδοσφαιριστές, το «τρίξιμο» των δοντιών και όλα όσα συνθέτουν το παραγοντικό ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ετσι έχουν μάθει, αυτά βλέπουν και διαβάζουν, αυτό θεωρούν ότι είναι το σωστό. Ναι, αν μιλούσαμε για το ποδόσφαιρο της δεκαετίας του '80, τότε που οι πρόεδροι κρεμούσαν στον τοίχο τα δελτία των ποδοσφαιριστών.

Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οι σκληροπυρηνικοί κάθε ομάδας τα γουστάρουν αυτά. Δεν του αγγίζει ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός, θέλουν ακραίες καταστάσεις, θέλουν το αφεντικό να έχει το μαστίγιο και το καρότο.

Ο ΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

Στον ΟΦΗ ευθύς εξ αρχής η νέα διοίκηση και δη ο Μιχάλης Μπούσης ξεκαθάρισε πως όλοι και πρώτος αυτός θα στηρίξει τη νέα προσπάθεια. Δεν θα εκτροχιαστεί από το πλάνο και τους στόχους του ούτε πρόκειται να πάρει εν θερμώ αποφάσεις. Ετσι είναι η νοοτροπία του, τέτοιο είναι το DNA του, αυτό θα περάσει στην ομάδα.

Το ότι ο ΟΦΗ απογοητεύει έως τώρα στο πρωτάθλημα και έχει μόλις 7 βαθμούς σε 11 αγωνιστικές δεν επηρεάζει τον Μπούση. Δεν θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων όσα έχει στο μυαλό του για την κρητική ομάδα ούτε θα ρίξει στον Καιάδα τους υπεύθυνους. Το μήνυμα ενότητας που έστειλε μέσω instagram ήταν αυτό που χρειαζόταν αυτή τη στιγμή ο σύλλογος.

Σε μία αποστροφή του μηνύματός του, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ γίνεται ξεκάθαρος ως προς το πλάνο του για την ομάδα και ως προς τη διάθεση να σταματήσει η γκρίνια: «Είπαμε από την αρχή πως πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και θα έρθουν καλά πράγματα. Εμπιστευτείτε τη διαδικασία».

Εδώ ακριβώς είναι το ζουμί των όσων έγραψε. Χάραξε (ξανά) τη γραμμή για το αύριο του ΟΦΗ. Χωρίς φανφάρες, χωρίς να χρησιμοποιήσει λέξεις που ίσως ρίξουν λάδι στη φωτιά. Αναφέρθηκε με λόγια αληθινά προς τον κόσμο του ΟΦΗ και φρόντισε να τους καθησυχάσει.

ΦΩΝΑΞΕ ΠΑΡΩΝ

Ο Μπούσης δεν ήρθε στον ΟΦΗ μόνο για φέτος. Δεν είναι φωτοβολίδα. Ανέλαβε την κρητική ομάδα έχοντας στο μυαλό του τι ακριβώς χρειάζεται για να αποκτήσει ο σύλλογος την αίγλη του παρελθόντος. Με επιμονή και υπομονή, μακριά από την ελληνική νοοτροπία της μεμψιμοιρίας. 

Δεν πρόκειται να αποδομήσει την ομάδα ούτε τον Νίκο Παπαδόπουλο. Δεν θα βγάλει άχρηστους τους ποδοσφαιριστές ούτε θα τους «βάλει στο ψυγείο», όπως κάνουν άλλοι.

Η όλη κατάσταση των τελευταίων ημερών και ό,τι ακολούθησε της (σοκαριστικής είναι αλήθεια) ήττας από τον Αρη, είναι μακριά από τα πιστεύω του. Ο Μιχάλης Μπούσης ανέλαβε τους «μελανόλευκους» για να χτίσει όχι να γκρεμίσει. Ακόμα κι αν βρει εμπόδια, γνωρίζοντας πως έχει μπροστά του ένα Γολγοθά.

Με το συγκεκριμένο μήνυμα ο ομογενής επιχειρηματίας «φώναξε παρών», έδειξε με εμφατικό τρόπο πως είναι δίπλα στην ομάδα και ζήτησε από όλους ενότητα. Οσοι μπορούν ακολουθούν, οι υπόλοιποι ας καταλάβουν ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν ρήγματα. Και αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται ο ΟΦΗ τώρα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.