Γιορτάζει με μια… «άγνωστη»

08:31 | 24/05/2018

Απέναντι στη Σπάρτη, μια από τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει τις λιγότερες φορές στην ιστορία του, θα γιορτάζει την επιστροφή του στη Super League ο ΟΦΗ.

Μόλις τρεις φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δυο ομάδες, με τον Όμιλο να έχει δύο νίκες, τη Σπάρτη μια, ενώ δεν υπάρχει ισοπαλία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Μετά τους ΑΕ Καραϊσκάκης και Απόλλωνα Λάρισας τους οποίους η κρητική ομάδα αντιμετώπισε για πρώτη φορά εφέτος και έχει μόλις δυο αναμετρήσεις στην προϊστορία, οι Λάκωνες είναι οι επόμενοι που έχει παίξει τις λιγότερες φορές…

Η πρώτη φορά ήταν και… τραυματική για τον ΟΦΗ, όταν στις 11/02/2017 γνώρισε την ήττα 1-0, για τον πρώτο γύρο του περσινού πρωταθλήματος είχε αντιμετωπίσει για πρώτη φορά, τη νεοφώτιστη τότε Σπάρτη. Σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Ηλιόπουλος στο 81’. 

Τα πράγματα ήταν όμως εντελώς διαφορετικά στον αγώνα του δευτέρου γύρο, όταν ο ΟΦΗ κόντρα στη Σπάρτη πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες συνολικά νίκες του τα τελευταία χρόνια, επικρατώντας 6-1, με έξι (!) διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, που ήταν οι Μάνος (20’), Κώτσιος (28’), Χαντί (48’), Βουό (57’), Αντουκόρ (67’) και Χίζι (84’). Οι φιλοξενούμενοι στο 91’ με τον Φράγκο μείωσαν σε 6-1.

Η τρίτη και τελευταία, μέχρι την Κυριακάτικη, αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες, ήταν για τον πρώτο γύρο του εφετινού πρωταθλήματος, όταν ο ΟΦΗ ο οποίος εκείνη την περίοδο «έτρεχε» το εντυπωσιακό του νικηφόρο σερί, πέρασε σαν… σίφουνας από τη Λακωνία επικρατώντας 0-3, με τα γκολ των Μαχαίρα (20’) και Μάνου (68’ και 82’).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.