Γκαλέτι: «Ο ΟΦΗ μου έδωσε τη δυνατότητα να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο»

18:09 | 22/02/2022

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και πώς ο ΟΦΗ του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει ξανά ποδόσφαιρο.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα, gazzetta.gr, ο Γκαλέτι αναφέρθηκε στην περίοδο που φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ.

«Μόλις είχα γυρίσει από διακοπές μίας εβδομάδας από την Αργεντινή και έπρεπε να υποβληθούμε όλοι σε εξετάσεις ρουτίνας, τις κάναμε κάθε τρεις μήνες. Ήταν Δεκέμβριος, πήγα μόνος μου στο νοσοκομείο για τις εξετάσεις και μετά μου τηλεφώνησε ο γιατρός όπου και μου είπε ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Ετσι, έπρεπε να κάνω επαναληπτικές. Εκείνη την εβδομάδα είχαμε τρία ματς και είπα να περιμένουμε για να παίξω στα ματς και θα της έκανα αργότερα. Την επόμενη μέρα, όμως, πήγα στο νοσοκομείο και έμεινα μέσα για 15 μέρες. Ήταν πολύ σκληρό για μένα και σίγουρα κάτι που δεν περίμενα.

Θυμάμαι ότι το τελευταίο μου ματς με τον Ολυμπιακό ήταν την 10η Ιανουαρίου του 2010. Είχαμε προπονητή τον Κετσπάγια, δεν είχαμε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και έγραφαν ότι δεν αποδίδω καλά, ότι δεν σκοράρω και δεν δίνω ασίστ. Σ' εκείνο το ματς όμως είχαμε νικήσει 2-1 και είχα βάλει το 2ο γκολ. Όταν ήμουν στο νοσοκομείο, μιλούσα με τον Παναγιώτη και με ρώτησε τί συμβαίνει. Ενιωθα ότι είχα κάποιο σοβαρό πρόβλημα και του είπα "μη στεναχωριέσαι, ακόμα κι αν δεν παίξω ξανά σου έχω αφιερώσει γκολ". Μου είχε ζητήσει ο Παναγιώτης να σκοράρω με την ΑΕΛ για να απαντήσω στις κριτικές. Το έκανα και του αφιέρωσα αυτό το γκολ.

Όταν πήγα να κάνω τις επαναληπτικές εξετάσεις, είχα πει στον προπονητή "πάω για μια ανάλυση εξετάσεων και θα γυρίσω να παίξω". Τελικά, δεν γύρισα ποτέ. Εμεινα στο νοσοκομείο 15 μέρες».

- Ποιος σε ενημέρωσε ότι δεν θα ξαναπαίξεις;

«Ο γιατρός της ομάδας. Είχα μείνει εκτός τρεις μήνες, είχα χρόνο να καταλάβω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και πως το ενδεχόμενο να μην ξαναπαίξω ήταν αρκετά μεγάλο. Θυμάμαι ότι όταν με ενημέρωσαν ήμουν με τον πατέρα μου στην κλινική. Ήταν κάτι που το φανταζόμουν. Το ότι έπρεπε να φύγω από την Ελλάδα με πόνεσε πιο πολύ και από το ότι σταμάτησα να παίζω μπάλα. Μετά έπρεπε να βρω συμβατό δότη και τελικά ύστερα από δύο χρόνια ο άνθρωπος που μου χάρισε τον νεφρό του ήταν ο ίδιος ο πατέρας μου».

- Πήγες ποτέ σε ψυχολόγο για να ξεπεράσεις εκείνο το πρόβλημα;

«Όχι, τίποτα... Πάντα ήμουν πολύ δυνατός πνευματικά, ήξερα ότι κάποια στιγμή θα γυρνούσα να παίξω μπάλα και όταν έγινε το χειρουργείο, μίλησαν με τον γιατρό και μου είπε ότι αν πάνε όλα καλά με την επέμβαση θα μπορούσα να παίξω πάλι. Αυτό ήταν κάτι πολύ σπουδαίο για εμένα και τελικά γύρισα το 2013 για να παίξω στον ΟΦΗ. Ήξερα ότι δεν θα ήμουν στο ίδιο επίπεδο και τελικά τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε να αποσυρθώ ύστερα από αγώνα στο Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό».

- Είναι αλήθεια ότι αυτό το πρόβλημα προκλήθηκε όταν ήσουν μικρός;

«Ναι, όταν ήμουν 17 ετών και βρισκόμασταν με την εθνική Αργεντινής στο Μεξικό είχα πάθει φαρυγγίτιδα και το μικρόβιο πήγε στους νεφρούς»

- Όταν έπαιξες για πρώτη φορά μετά την επιστροφή σου, είχες κάποιον φόβο μέσα σου ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά;

«Δεν είχα κανέναν απολύτως φόβο, ένιωθα πολύ καλά. Όταν γύρισα στο Καραϊσκάκης και είδα αυτήν την υποδοχή των οπαδών, που τραγουδούσαν το όνομά μου συγκινήθηκα υπερβολικά και ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι τότε έπρεπε να σταματήσω. Κάλεσα τον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ, τον Πουλινάκη και του είπα "τέλος, δεν ξαναπαίζω". Το σεβάστηκε, δεν μου είπε τίποτα».

- Τί θυμάσαι από το εξάμηνό σου στον ΟΦΗ;

«Μου έδωσε τη δυνατότητα να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο, ένιωσα το σεβασμό και των αντιπάλων και των οπαδών του ΟΦΗ».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.