Γκολ δεν τρώει και γκολ δεν βάζει

Απόψεις

Ποιος είναι ο φετινός ΟΦΗ; Η ομάδα κόντρα στη Λαμία ή αυτή που εμφανίστηκε στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό;

Από το ΟΦΗ-Λαμία μέχρι το Παναθηναϊκός-ΟΦΗ είναι δύο ισοπαλίες δρόμος. Αυτές που πήρε ο Όμιλος, αλλά αυτές που έδειξαν δύο διαφορετικές εικόνες. Την κακή, με τη Λαμία, την καλή με τον Παναθηναϊκό. Και στο ενδιάμεσο μία αγγαρεία με τον Αχέροντα.

Ποιος είναι ο ΟΦΗ; Η ομάδα που έπαιξε κόντρα στη Λαμία ή αυτή που εμφανίστηκε στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό; Ως προς τη διάρκεια, δεν υπάρχει απάντηση. Το ιδανικό για τον Νιόπλια είναι να βλέπει τον ΟΦΗ της Κυριακής σε όλα τα παιχνίδια. Αυτός είναι ο πραγματικός ΟΦΗ. Μπορεί; Φυσικά και μπρεί, το συγκεκριμένο παιχνίδι έδειξε τις δυνατότητες της ομάδας. Γιατί δεν το κάνει; Γιατί κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Δημοσιογραφικό κλισέ, αλλά το μόνο που ταιριάζει στην περίπτωση του εφετινού ΟΦΗ.

Αν πάρουμε ως κανονικότητα των φετινών δυνατοτήτων της κρητικής ομάδας το ματς με τον Παναθηναϊκό, το μόνο που του έλειπε ήταν αυτό το κάτι στην επίθεση. Σε κανονική ροή αγώνα, δηλαδή σε δημιουργία και εκτέλεση, δεν έκανε φάση. Οι καθαρές ευκαιρίες προήλθαν από δύο σουτ και ένα στημένο. Αρκετά για να κάνουν τη ζημιά στον αντίπαλο, αλλά η τύχη γύρισε ακόμα μία φορά την πλάτη στον ΟΦΗ. Αυτό είναι άλλη συζήτηση. Το θέμα είναι ότι η ανύπαρκτη παραγωγή φάσεων από τους καθαρόαιμους φορ (Καστάνιος, Ντουρμισάι) παραμένει.

Αυτό, λοιπόν, που του λείπει -η επίθεση- είναι και η αιτία που έρχονται εικόνες σαν αυτή απέναντι στη Λαμία ή σαν αυτή απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Κρατάς το μηδέν πίσω -ειδικά με τη Λαμία το κάνει με χαρακτηριστική άνεση- αλλά στο επιθετικό κομμάτι δεν βγάζει φάσεις. Έστω τη μία ευκαιρία, την καλή, που θες για να σκοράρεις.

Με λίγα λόγια τις δυνατότητες του ΟΦΗ από πίσω έως και τη μέση τις γνωρίζουμε. Μπροστά, όμως, τι γίνεται; Ειδικά σε παιχνίδια που καλείται να παίξει ως φαβορί, καλή ώρα του προσεχούς Σαββάτου με τον Ατρόμητο.

Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που έχει βρει την ταυτότητά της στα τελευταία παιχνίδια ανασταλτικά, αλλά συνεχίζει να προβληματίζει στο κομμάτι της επίθεσης. Μετά το 1-3 από τον ΠΑΟΚ, δέχθηκε ένα γκολ από τον Παναιτωλικό και κανένα από Λαμία, Αχέροντα, Παναθηναϊκό. Η βελτίωση είναι εδώ, φωνάζει, αλλά αν δούμε την άλλη όψη του νομίσματος, μπροστά ο Όμιλος συνεχίζει να ψάχνεται. Παίκτες υπάρχουν, αλλά το θέμα είναι τι παίρνει ο Νιόπλιας στο τέλος της ημέρας. «Ένα γκολ, τις σας ζητάω», που έλεγε ο συγχωρεμένος ο Αλκέτας Παναγούλιας.

Συνολικά η κρητική ομάδα έχει χτιστεί σε ανταγωνιστικό πλαίσιο με στόχο αυτό που έθεσαν οι επικεφαλής: τα πλέι οφ. Από πολλές ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο είναι καλύτερη, αλλά όταν... σφίξουν τα γάλατα όπως λέμε στην καθομιλουμένη τότε θα παρουσιαστεί ως επιτακτική η ανάγκη των βαθμών. Και οι βαθμοί έρχονται με καλή άμυνα και παραγωγική επίθεση. Χαφ έχει, κυκλοφορία έχει, το φορ που θα βάλει την μπάλα στο πλεκτό δεν έχει. Τέτοιος είναι ο Καστάνιος, αλλά συνεχίζει να παλεύει με τον εαυτό του. Τέτοιος είναι ο Ντουρμσάι που τον φρενάρει η ψυχολογία, αλλά και οι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα ματς που χάνει ο Νέιρα - Πότε αναμένεται να επιστρέψει

Μπαλογιάννης, όνομα και πράγμα!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.