Γκολομέεβ: «Ο μεγάλος μου στόχος είναι το βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα»

12:00 | 05/05/2023

Το ACROPOLIS SWIM OPEN 2023 που θα διεξαχθεί το τριήμερο 5-7 Μαΐου 2023 στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, αποτελεί για κάποιους την τελευταία ευκαιρία να πιάσουν το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών (Φουκουόκα, 15-22/7).

Επίσης αποτελεί αγώνα πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 – Δουβλίνο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων – Βελιγράδι, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων – Νετάνυα που έπονται. Βεβαίως και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 αλλά και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών 2024 στην Ντόχα.

Για άλλους, που δεν έχουν αυτό το άγχος για τους μεγάλους αγώνες που ακολουθούν μέσα στη χρονιά, είναι το καλύτερο δυνατό τεστ, σε ένα κολυμβητήριο-στολίδι, με έντονο ανταγωνισμό, και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ένας από αυτούς είναι και ο Κριστιάν Γκολομέεβ που τονίζει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Ναι, για εμένα αποτελεί ένα πολύ καλό τεστ. Να δούμε πού βρισκόμαστε στα 50μ ελεύθερο και 50μ πεταλούδα, να δούμε τα λάθη, να φορμαριστούμε όσο πλησιάζει το παγκόσμιο, γιατί όχι και να μην πιάσω το ρεκόρ πρόκρισης και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Είμαι καλά, πήγε πολύ καλά η προετοιμασία στο υψόμετρο στο Ερζερούμ της Τουρκίας, ξεκουράστηκα, πιστεύω όλα θα πάνε καλά.

Το επίπεδο των αγώνων στο ACROPOLIS SWIM OPEN 2023 είναι πολύ καλό. Θα έχω δίπλα μου τον Μάικλ Άντριου, από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, θα είναι γερές κούρσες. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν πιάσει το όριο και είναι φουλ φορμαρισμένοι. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, και ελπίζω να έρθουν οι χρόνοι που θέλω.

Έχω κάνει καλή προπόνηση φέτος και όσο μεγαλώνω κι όλας το σώμα θέλει μια καλή ξεκούραση για να κατέβω τα 22 δευτερόλεπτα. Παλαιότερα, μπορούσα να το κάνω και κουρασμένος τώρα είναι πιο…ζόρικα.

Ο μεγάλος μου στόχος είναι το βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στα 50μ ελεύθερο. Νοιώθω καλά, πιστεύω θα γίνει. Μετά αυτούς τους αγώνες, έχω το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ίσως αγωνιστώ στη Ιταλία σε ένα μίτινγκ, και μετά το Παγκόσμιο, το πολύ δηλαδή τρεις αγώνες».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.