Γκραν γκινιόλ και... Δειλινό!

23:57 | 06/05/2018

Το Δειλινό επικράτησε του Εργοτέλη με 65-64 σε ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ματς στο ''Λίντο'' στον δεύτερο τελικό της ΕΚΑΣΚ - σχεδόν κατάμεστο το ''Λίντο'' - την Κυριακή (13/05) θα κριθεί ο πρωταθλητής

Παρ ότι ο τελικός είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 8μ.μ, ο αγώνας βόλει που προηγήθηκε, καθυστέρησε την έναρξη και την λήξη του αγώνα. Έτσι, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ολοκληρώθηκε ο 2ος συναρπαστικός τελικός με το Δειλινό να παίρνει την νίκη με 65-64.

Η ομάδα του Γιώργου Γωνιωτάκη ξεκίνησε πιο έτοιμη στο 2ο ματς στη σειρά των τελικών της ΕΚΑΣΚ, ο Εργοτέλης προσπάθησε την ανατροπή στο τέλος, είχε την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο, όμως οι ''πράσινοι'' επικράτησαν ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2 (1-1 η κανονική περίοδος). Αρκετός κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες του Λίντο, σχεδόν κατάμεστο το κλειστό.

Πιεστική άμυνα και ευστοχία ήταν τα κύρια στοιχεία που παρουσίασε το Δειλινό στην αρχή του παιχνιδιού. Οι τυπικά ''φιλοξενούμενοι'' προηγήθηκαν με 19 - 8 στην α' περίοδο ενώ έκλεισαν το ημίχρονο με το εντυπωσιακό 36 -21. Στην επανάληψη η διαφορά ''άγγιξε'' και τους τριάντα πόντους με τον Εργοτέλη να αντιδρά στο τέλος της 3η περιόδου, αυτή ολοκληρώθηκε με 55-39. Με αντεπίθεση διαρκείας η ομάδα του Γιάννη Βισκαδουράκη (ο οποίος αποβλήθηκε) σημείωσε 25 πόντους στην τέταρτη περίοδο, δέχτηκε μόλις εννέα και πήγε το ματς στις τελευταίες επιθέσεις! Μάλιστα, έχασε την ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ, λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε όμως τελικά το Δειλινό πήρε το ''ροζ'' φύλλο αγώνα.Παράπονα για την διαιτησία και από τις δύο ομάδες.

Έτσι, την Κυριακή στις 13 Μαίου ο τελικός των... τελικών. Όποια ομάδα κερδίσει θα στεφθεί πρωταθλήτρια Κρήτης και αυτομάτως θα ανέβει στην Γ' Εθνική κατηγορία.

Δεκάλεπτα: 8-19, 21-36, 39-55, 64-65

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ.(Βισκαδουράκης): Αθανασιάδης 4, Χωματάς 5(1), Βερτούδος 9, Καλογεράκης, Δαπουλάκης 14(3), Χασάπης 14(2), Μανιαδής 6, Σκανδαλάκης 10(1), Κομψέλης 2

Α.Ο. ΔΕΙΛΙΝΟ (Γωνιωτάκης): Μπορμπίδης 14(1), Αντωνογιαννάκης 9, Γαϊτανάκης 5(1), Σαίξ 1, Παντερής 8(1), Γρύλλης 8, Εκίζογλου, Ζάγκλας 4, Λεφής 16(2)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.