Η επιστολή διαμαρτυρίας, τα... ασφαλή γήπεδα για τους παίκτες αλλά όχι για τους φιλάθλους!

SMS

Tα προβλήματα στα κλειστά του Λίντο και της Νέας Αλικαρνασσού έχουν φέρει γκρίνια και επιστολή διαμαρτυρίας από τις ομάδες της πόλης

Τα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ στο Ηράκλειο ξεκίνησαν, όμως όχι με τον καλύτερο τρόπο. Ένα 24ωρο πριν πρώτο τζάμπολ έξι ομάδες με κοινή ανακοίνωση προς ΓΓΑ, την ΕΟΚ, την ΕΚΑΣΚ και το ΕΑΚΗ, διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι στα παιχνίδια δεν επιτρέπονται θεατές λόγω προβλημάτων στο Λίντο και στη Νέα Αλικαρνασσό. Στα γήπεδα αυτά έχουν γίνει παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια, όμως ακόμα δεν δείχνουν έτοιμα για φιλοξενήσουν φιλάθλους και γονείς.

Μάλιστα, το οξύμωρο είναι ότι επιτρέπονται προπονήσεις και παιχνίδια, αλλά όχι θεατές. Στο πλευρό των ομάδων και η ΕΚΑΣΚ,πλέον αναμένονται οι αποφάσεις της Γ.Γ.Α αλλά και την επίσημη αντίδραση της Ελληνικό Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Την επιστολή υπογράφουν ΑΣΚΗΣΗ, Ανδρογέας, Δειλινό, Εργοτέλης, Ηράκλειο και Ηρόδοτος.

Η επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΓΓΑ, την ΕΟΚ, την ΕΚΑΣΚ και το ΕΑΚΗ:

«Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την απόφαση διεξαγωγής αγώνων, χωρίς την παρουσία θεατών.
Δεχόμαστε καταιγισμό μηνυμάτων από τους γονείς των αθλητών, οι οποίοι θέλουν να δουν το παιδί τους να αγωνίζεται, καταλογίζοντας την ευθύνη στα σωματεία μας.
Μάς ζητάτε να τηρήσουμε τους νόμους σε αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν πληρούν μέρος από τις προϋποθέσεις λειτουργίας και να «φροντίζουμε» για την «αστυνόμευση» τους έτσι ώστε να είμαστε οι υπεύθυνοι υλοποίησης μίας απόφασης, σε ξένη ιδιοκτησία.

Αλήθεια δεν είναι ασφαλές το γήπεδο με την παρουσία θεατών, αλλά παρέχει ασφάλεια στους αθλητές και το προσωπικό που θα είναι κατά την διάρκεια του αγώνα; Δεν είναι ασφαλές το γήπεδο να έχει θεατές αλλά σε καθημερινή βάση χιλιάδες παιδιά προπονούνται καθημερινά, σε εγκαταστάσεις δημόσιες, κρατικές για τις οποίες τα σωματεία πληρώνουν προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα του αθλητισμού;

Με «έκπληξη» διαβάζουμε δημοσιεύματα, όπου αναφέρονται, σε γεμάτα γήπεδα όπου κόσμος απολαμβάνει το θέαμα και συμφωνούν για την κοινωνική διάσταση, αλλά την ίδια στιγμή αποκλείουν, με δική τους υπαιτιότητα, το δικαίωμα των γονέων να βλέπουν τα παιδιά τους.
Συμφωνούμε απόλυτα με το μέτρο, αλλά όχι με την αιφνίδια εφαρμογή του. Αιτούμαστε να δοθεί παράταση εφαρμογής της απόφασης έτσι ώστε να βρεθεί ικανοποιητικός χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.