Ο άδικος φαν Σιπ, ο MVP Βούρος και η μέρα που πλησιάζει

Απόψεις

Η αδικία του φαν Σιπ με τον Βούρο, η εμπιστοσύνη του ΟΦΗ στο πρόσωπό του και η πόρτα της Εθνικής που θα ανοίξει.

Βούρος αγνοείται. Ο πιο κατάλληλος τίτλος μετά τις κλήσεις του Τζον φαν Σιπ για τα παιχνίδια με Ισπανία και Κόσοβο που θα ολοκληρώσουν την παρουσία της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Αφήστε στην άκρη τις ομάδες. Δεν είναι «θέμα ΟΦΗ» εδώ ούτε θα μπούμε σε μία ανούσια σύγκριση το γιατί κάλεσε τον Μήτρογλου και δεν κάλεσε τον Βούρο. Δεν κάλεσε τον Βούρο. Τελεία. Αυτό θα πρέπει να είναι το συμπέρασμα από τις κλήσεις που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο ποδοσφαιριστής του Ομίλου είναι από τους καλύτερους και πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές την τρέχουσα σεζόν. Με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα στα παιχνίδια του, με το περιβραχιόνιο του αρχηγού να έρχεται ως επιβράβευση, αλλά και ακόμα μία τόνωση της αυτοπεποίθησής του. Κορυφαίος στα τελευταία παιχνίδια, κορυφαίος και στο πρόσφατο με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Δεν θα ασχολούμασταν με το γεγονός ότι ο φαν Σιπ αδιαφόρησε με την περίπτωσή του αν ξέραμε ότι ο Ολλανδός τεχνικός λειτουργεί με κριτήρια... Big-4. Από τη στιγμή, όμως, που έχει δείξει μία... διαφορετικότητα στις κλήσεις και παίρνει στην Εθνική παίκτες που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που τους χρειάζεται είναι φορμαρισμένοι, προς τι η απόφαση να μην κοιτάξει προς... Κρήτη μεριά και να επιλέξει τον Πραξιτέλη Βούρο;

Αν πάρουμε ως παράδειγμα την επιλογή Μήτογλου που έγινε με κριτήρια φορμαρίσματος, τότε πώς γίνεται να μη χωράει στην αποστολή ο αμυντικός του ΟΦΗ που έχει μεγαλύτερη διάρκεια την τρέχουσα σεζόν από τον παίκτη της ΑΕΚ. Επαναλαμβάνουμε, δεν είναι... χρωματικό το ζήτημα, αλλά προσπαθούμε να αντιληφθούμε τον τρόπο σκέψης του ομοσπονδιακού προπονητή.

Δεν είπε κανείς να πάρει τον Βούρο και να τον βάλει βασικό. Η επιβράβευση είναι το θέμα, αλλά και η επιβεβαίωση των όσων λέει κατά καιρούς πως η πόρτα της Εθνικής είναι για όλους ανοιχτή.

Προς το παρόν, πάντως, για τον ΟΦΗ η πόρτα είναι κλειστή. Όχι πως θα κάτσουν να σκάσουν στην κρητική ομάδα, ξέρουν ότι κάποια στιγμή η πόρτα θα ανοίξει και δεν ξανακλείσει ποτέ. Ο Τσιλιανίδης έφτασε μία ανάσα από την κλήση, αλλά στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του, ο Βούρος είναι εδώ και «φωνάζει» στον φαν Σιπ, κάποια στιγμή ο ΟΦΗ θα βρει το δρόμο προς την Εθνική ομάδα, πλησιάζει αυτή η μέρα, θα βρει τον δρόμο που του αναλογεί με βάση το μέγεθος και την ιστορία του.

Κανείς δεν χάνεται, όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός. Αλλά οι αδικίες πρέπει να τονίζονται. Σε μία περίοδο που η Εθνική προσπαθεί να αναστυλωθεί και να μπει ξανά στις ράγες μίας... κανονικότητας, είναι επιτακτική η ανάγκη να σταματήσει να είναι ένα κλειστό γκρουπ που θα ικανοποιεί τα «θέλω» όσων «παραβιάζουν» τα στεγανά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βούρος... αγνοείται: Μήτογλου το νέο πρόσωπο στην Εθνική!

Φαν Σιπ: «Παπασταθόπουλος και Μανωλάς δεν θέλουν να γυρίσουν στην Εθνική»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.