H ακτινογραφία των «25»

ΟΦΗ

Ο Γιώργος Σίμος έδωσε ευκαιρίες στα πλέι οφ σχεδόν σε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του.

Το μίνι πρωτάθλημα του τίτλου, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο ΟΦΗ δεν είχε κάποιο ουσιαστικό στόχο να πετύχει, καθώς είχε ήδη κερδίσει το «εισιτήριο» για το Europa League, επέτρεψαν στον 42χρονο τεχνικό να μοιράσει το χρόνο των 10 αγώνων σε συνολικά 25 παίκτες του.

Η διαδικασία αποτέλεσε, εξάλλου, μία-τρόπον τινά-αξιολόγηση ενόψει της ερχόμενης περιόδου.

Υπήρξαν εκείνοι που επιβεβαίωσαν την ποιότητα τους, αυτοί που αξιοποίησαν τις ευκαιρίες και άλλοι που θα μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα. Αναλυτικά:

Όσκαρ Γουάλι: Ήταν βασικός στο μίνι πρωτάθλημα και είχε καλές και κακές στιγμές. Ο Ισπανός τερματοφύλακας, βέβαια, βρήκε ρυθμό από τα συνεχόμενα ματς, έκανε σημαντικές επεμβάσεις, όμως παρουσίασε και κάποιες… ανορθογραφίες.

Δημήτρης Σωτηρίου: Στάθηκε άτυχος, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα σε κοιλιακούς-προσαγωγούς και μάλιστα υποβλήθηκε σε επέμβαση. Πρόλαβε να παίξει μόνο κόντρα στον Ολυμπιακό και στο «Καραϊσκάκης» είχε σοβαρή παρουσία, όπως, άλλωστε, σε όλη τη διάρκεια της περιόδου.

Γιώργος Κουτρουμπής: Ήταν από τους «στυλοβάτες» της άμυνας του ΟΦΗ στα πλέι οφ. Πραγματοποίησε θετικές εμφανίσεις, ωστόσο είχε και ορισμένες επιπόλαιες στιγμές, που «τσαλάκωσαν» λίγο το προφίλ του.

Νίκος Βαφέας: Πήρε χρόνο συμμετοχής και σε γενικές γραμμές παρουσιάστηκε βελτιωμένος. Το πρόσημο που μπαίνει στην εικόνα του είναι σίγουρα θετικό, ενώ έχει περιθώρια εξέλιξης.

Νίκος Μαρινάκης: Συνέχισε να είναι από τις βασικές μονάδες του Ομίλου και στα πλέι οφ. Σοβαρό προφίλ, ιδιαίτερα αποτελεσματικός και ακόμη κι όταν δε βρίσκεται στα καλύτερα του, τα δίνει όλα.

Κώστας Γιαννούλης: Σαν τον… παλιό καλό κρασί. Μεγάλη ποιότητα, ο 33χρονος αμυντικός απέδειξε και στο πρωτάθλημα του τίτλου πόσο πολύτιμος είναι για τους «ασπρόμαυρους», καθώς «διαβάζει» εξαιρετικά το παιχνίδι και με την εμπειρία του προσφέρει σημαντικές λύσεις στα μετόπισθεν.

Νίκος Κοροβέσης: «Βαρέθηκε» να βγάζει 90λεπτα και είναι αλήθεια πως σε ορισμένες περιπτώσεις έμοιαζε κουρασμένος. Όπως και στην κανονική περίοδο, πάντως, έτσι και στα πλέι οφ, ήταν αρκετά χρήσιμος και πάντα «μαχητικός».

Μανώλης Μπολάκης: Ένας «στρατιώτης» του ΟΦΗ. Ουσιαστικά βρέθηκε από νωρίς εκτός ομάδας και δε συνεχίζει, αλλά όταν κλήθηκε να παίξει απέναντι στην ΑΕΚ, έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια.

Κρις Μπράουν: Έπαιξε αρκετά και είναι αλήθεια πως εμφανίστηκε βελτιωμένος. Έκανε ορισμένα καλά ματς, όμως αποχώρησε, αφού στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχει πλέον πληρότητα.

Μανώλης Περδίκης: Χρησιμοποιήθηκε για μόλις 45 λεπτά και έδειξε θέληση, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά για να σταθεί σ’ αυτό το επίπεδο.

Βαγιεμπά Σακόρ: Παρουσίασε «ψήγματα» του ταλέντου του. Από το Σακόρ οι προσδοκίες είναι μεγάλες και μέχρι τώρα δεν έχει δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Στα πλέι οφ, πάντως, ήταν πολύ καλός, πέτυχε δύο γκολ και επιβεβαίωσε πως πρόκειται για ένα μοντέρνο χαφ.

Ανέστης Νάστος: Πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Σίμο και τίμησε ξανά τη φανέλα του ΟΦΗ. Ο 31χρονος μέσος αποχώρησε από τον ηρακλειώτικο σύλλογο και τα τελευταία του ματς με τον Όμιλο ήταν σίγουρα ιδιαίτερα.

Χουάν Νέιρα: Δεν καταλαβαίνει από καραντίνες και διακοπές… Ο Αργεντινός αρτίστας αποτελεί «βαρόμετρο» για το σύνολο του Σίμου. Η απόδοση του κυμάνθηκε σε υψηλά στάνταρ και ήταν και πάλι απολαυστικός στις περισσότερες από τις αναμετρήσεις που χρησιμοποιήθηκε.

Αντίλ Ναμπί: Είχε διάθεση, είχε όρεξη, όμως σαν να τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια. Ο Άγγλος δεν ήταν ο… γνωστός Ναμπί, αλλά φυσικά παραμένει «κεφάλαιο» για τον ΟΦΗ.

Ζοάο Βίκτορ: Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, κάτι που επιβεβαίωσε και στα πλέι οφ. Μέσος υψηλού βεληνεκούς, δυνάμωνε σημαντικά τον ΟΦΗ. Έχει, πάντως, μεγάλο κασέ και γι' αυτό δεν παρέμεινε κιόλας.

Πασχάλης Στάικος: Στην ομάδα του Ηρακλείου πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του. Στα πλέι οφ ήταν πάρα πολύ καλός, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και ήταν σταθερά στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων του ΟΦΗ.

Μιγκέλ Μεγιάδο: Καλύτερα μη… μπλέκει κανείς μαζί του. Ο λατινοαμερικανός, αν και έχασε παιχνίδια, ήταν ξανά τρομερός όσο αγωνίστηκε. Η φιγούρα του δεσπόζει στη μεσαία γραμμή και ο ΟΦΗ καλά θα κάνει να τον αγοράσει γρήγορα από την Τσακαρίτα.

Θοδωρής Μίγγος: Τα 11 λεπτά στο ΟΑΚΑ, αποτέλεσαν μια τεράστια δικαίωση για τον ίδιο. Ο νεαρός παίκτης άφησε πίσω μια και καλή τον τραυματισμό του και κόντρα στον Παναθηναϊκό πρόλαβε να δείξει τις «γλυκές» επαφές του με την μπάλα.

Παναγιώτης Δεληγιαννίδης: Το «πολυεργαλείο» του ΟΦΗ «λυτρώθηκε» στα πλέι οφ. Ταλαιπωρήθηκε κι εκείνος από σοβαρό τραυματισμό, όμως στο μίνι πρωτάθλημα έκανε ντεμπούτο στη δεύτερη θητεία του στους «ασπρόμαυρους». Και τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές, ενώ χρησιμοποιήθηκε και σε πολλές θέσεις από τον Σίμο.

Γιώργος Σουρνάκης: Δεν συμπλήρωσε καν 45λεπτο στα 3 ματς που έπαιξε, ωστόσο ο 20χρονος χαφ «έδειξε» και με την απαιτούμενη δουλειά μπορεί στο μέλλον να πάρει τις ευκαιρίες του.

Δημήτρης Μάνος: Τα πλέι οφ αποτέλεσαν για τον ίδιο μια συνέχεια της πορείας του από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά. Με διάθεση και ενέργεια, αλλά δεν του «βγήκε» τίποτα και απείχε από τα γκολ. Στο φινάλε, μάλιστα, τέθηκε εκτός ομάδας.

Λισάνδρο Σεμέντο: Ο Πορτογάλος κινήθηκε στα «ρηχά» και στα πλέι οφ. Υπέστη και μια θλάση, κάτι που «μπέρδεψε» περισσότερο τα πράγματα. Ο 24χρονος διαθέτει ποιότητα και ταλέντο, όμως από τον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου και μετά… έψαχνε τον εαυτό του.

Ζοάο Φιγκεϊρέντο: Ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί σε «λαχείο» για τον ΟΦΗ. Στο πρόσωπο του ο Όμιλος βρήκε ένα συνεπή γκολτζή. Φοβερός «μαχητής», κάνει πολλές δουλειές στο χορτάρι και στα πλέι οφ επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω. Ακόμη κι όταν δε σκοράρει, «απασχολεί» όλη την αντίπαλη άμυνα.

Ρικάρντο Βαζ: Ήταν αρκετά δραστήριος και μάλλον… κέρδισε πόντους με τις εμφανίσεις του. Προσφέρει λύσεις στον ηρακλειώτικο σύλλογο, ενώ είναι καλός και στο κομμάτι της τακτικής.

Βαγγέλης Νοικοκυράκης: Πήρε φανέλα «βασικού» κόντρα στους «αιώνιους» και κάποιες ολιγόλεπτες συμμετοχές και ανταποκρίθηκε. Τακτικά πολύ καλός, σίγουρος στις μεταβιβάσεις του, ψάχνει ακόμη τη στιγμή του, που θα τον «απογειώσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ - Europa League: Οι πρώτοι πιθανοί αντίπαλοι

Επίσημο: Ανακοινώθηκαν 7 αποχωρήσεις

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.