Η αλήθεια για Γιακουμάκη

SMS

Το «σίριαλ» που δεν είχε αίσιο τέλος για τον ΟΦΗ. Γιατί χάλασε η συμφωνία. Αλήθειες και ψέματα για την περίπτωση του Κρητικού φορ.

Η περίπτωση του Γιώργου Γιακουμάκη ήταν ιδιάζουσα εξ αρχής για τον ΟΦΗ. Η κρητική ομάδα είχε «κλείσει» στο θέμα των επιθετικών ενόψει νέας χρονιάς, ωστόσο ασχολήθηκε με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ θέλοντας να τον εντάξει στο ρόστερ. Η «μάχη», όμως, με την ΑΕΚ δεν ήταν εύκολη και αποδείχθηκε ιδιαιτέρως χρονοβόρα.

Οι συζητήσεις με Καρντόσο, η Ολλανδία και ο ΟΦΗ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Κρητικός φορ μίλησε με τον Καρντόσο, όταν αυτός ανέλαβε τον πάγκο της Ένωσης, για να ακούσει αν τον υπολογίζει τη νέα σεζόν. Ο Πορτογάλος προπονητής του ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα είναι στις βασικές επιλογές στην επίθεση και θα έχει μικρό χρόνο συμμετοχής. Είτε ως αλλαγή σε κάποια ματς με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους είτε σε κάποια ματς που θα θέλει να ξεκουράσει τους βασικούς είτε στα παιχνίδια του κυπέλλου. Θα είναι, δηλαδή, 4ος πίσω από Ολιβέιρα, Λιβάγια και Κλωναρίδη. Ωστόσο, ο Καρντόσο ουδέποτε πρότεινε στους διοικούντες να δοθεί δανεικός ο ποδοσφαιριστής. Τον ήθελε έστω και γι' αυτόν τον μικρό χρόνο συμμετοχής.

Ο Γιακουμάκης ακούγοντας όλα αυτά άρχισε να σκέφτεται το μέλλον του μακριά από την ΑΕΚ, σε ομάδα που θα είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Συνέχισε, όμως, κανονικά να προπονείται και μάλιστα ήταν στην αποστολή στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Κάπου εκεί προέκυψε η περίπτωση της Ολλανδίας, με τον «Γιακούμ» να είναι ιδιαίτερα «ζεστός» στην προοπτική αυτή. Στην πορεία προέκυψε και ο ΟΦΗ, ο οποίος ήθελε να τον κρατήσει στο δυναμικό του, αλλά δεν έδειχνε διατεθειμένος να πληρώσει την υψηλή ρήτρα που είχαν βάλει οι «κιτρινόμαυροι».

Ο παίκτης έδειξε θετικός στην προοπτική του ΟΦΗ. Γνώριμο περιβάλλον, πολύ καλές συνθήκες, πολύ περισσότερος χρόνος συμμετοχής σε σχέση με την ΑΕΚ. Έτσι, άρχισε το «σίριαλ» ανάμεσα στις δύο ομάδες για να τα βρουν, αφού ο ΟΦΗ με την πλευρά του Γιακουμάκη είχε συμφωνήσει.

Το «θρίλερ» της Παρασκευής

Οι μέρες κυλούσαν, εξελίξεις επί της ουσίας δεν υπήρχαν, ο Καρντόσο τον δήλωσε για τα παιχνίδια με την Τραμπζονσπόρ διαφοροποιώντας τα έως εκείνη τη στιγμή δεδομένα (φέρεται, μάλιστα, να του είπε ότι καλό είναι να παραμείνει στην ΑΕΚ για να έχει ευκαιρίες), πολλοί πίστεψαν ότι το θέμα θα «ναυαγήσει» και τελικά την Παρασκευή υπήρξε συμφωνία ΑΕΚ και ΟΦΗ. «Κρύο-ζέστη» μέσα σε λίγες ώρες. Ο Όμιλος πρότεινε συγκεκριμένα πράγματα στην ΑΕΚ, η οποία από την πλευρά της έδειξε να τα αποδέχεται. Ουσιαστικά είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Κρητικού φορ στο Ηράκλειο.

Ελάχιστα 24ωρα, όμως, μετά τα πράγματα ανατράπηκαν. Ο ΟΦΗ περίμενε το τελικό «οκ» για το deal και αντ' αυτού εισέπραξε ένα «όχι» από τους «κιτρινόμαυρους». Ένα «όχι» το οποίο προέκυψε ουσιαστικά μετά από διαφορά του ποδοσφαιριστή με την ΑΕΚ. Όταν, δηλαδή, οι δύο πλευρές έκατσαν να συζητήσουν για τον ΟΦΗ και πώς ο Γιακουμάκης θα πάει εκεί, σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι, οι διαπραγματεύσεις «στράβωσαν». Η ΑΕΚ τα βρήκε με τον ΟΦΗ, αλλά δεν τα βρήκε με τον ίδιο τον παίκτη και έτσι ο δανεισμός δεν προχώρησε. 

Κανένα θέμα με Φερέιρα

Διάφορα Μέσα έμπλεξαν στο θέμα την περίπτωση του Φελίπε Σόουζα. Είναι γνωστό ότι στην ΑΕΚ «γυάλισε» ο Βραζιλιάνος εξτρέμ από πέρυσι, αλλά δεν προχώρησε σε τέτοιο βαθμό ώστε να συνιστά είδηση. Βασικά, δεν προχώρησε καθόλου. Ο ΟΦΗ αγόρασε τον παίκτη, δίνοντας μάλιστα αρκετά λεφτά και δεν είχε καμία διάθεση να τον «θυσιάσει» για κανέναν Γιακουμάκη. Τέτοιο θέμα δεν τέθηκε. Δεν μπήκε, δηλαδή, ως θέμα συζήτησης ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΟΦΗ η περίπτωση του Φερέιρα, όπως γράφτηκε δεξιά και αριστερά σε, εκ των Αθηνών, ρεπορτάζ. Και φυσικά κανένας Φερέιρα δεν φέρει ευθύνη που δεν προχώρησε του «Γιακούμ». ΑΕΚ και ΟΦΗ τα είχαν βρει, ΑΕΚ και παίκτης δεν τα βρήκαν και τέλος. Συμβαίνουν αυτά.

Για επίλογο κρατήστε αυτό: Ο ΟΦΗ πίστεψε (και πιστεύει) στο ταλέντο του Γιώργου Γιακουμάκη, έδωσε τη δική του «μάχη» κόντρα σε μία, έτσι κι αλλιώς, σκληρή, διαπραγματευτικά, ομάδα, πλησίασε στη «νίκη», αλλά η διαφορά που παρουσιάστηκε ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Κρητικό φορ, άφησε την κρητική ομάδα να μετράει τις (λίγες) «πληγές» που άφησε η υπόθεση αυτή, χωρίς να φέρει ευθύνη. Μικρή ζημιά για τον ΟΦΗ η μη απόκτηση του Γιακουμάκη, πάει γι' άλλα (βλέπε άμυνα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στόπερ και τέλος

Τέλος ο Γιακουμάκης για τον ΟΦΗ

Δεν παίρνει άλλο επιθετικό ο ΟΦΗ

Άγνοια για Φερέιρα

Παράταση λίγων ημερών για το deal με Σαλίμι

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.