H ανωτερότητα έχει ονοματεπώνυμο

Απόψεις

Κάτι παραπάνω από προπονητής, είναι στον ΟΦΗ ο Νίκος Παπαδόπουλος

Από το Σάββατο το απόγευμα, ο ΟΦΗ βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην επάνοδο του στην Superleagu. Μάλιστα, αυτό θα συμβεί με πειστικό και απολύτως δίκαιο τρόπο. Το 3-0 στην Πάτρα, ''απέδειξε'' σε ακόμα ένα ματς μέσα στην σεζόν, την ανωτερότητα της κρητικής ομάδας. Αυτή, έχει εκφραστεί με μπόλικες... τριάρες, εντυπωσιακά σκορ και αποτελεί το σήμα - κατατεθέν του Νίκου Παπαδόπουλου.

Μια ομάδα που ''χτίστηκε'' με πολλές δυσκολίες το περασμένο καλοκαίρι και γιγαντώθηκε μέσα από τις οριακές καταστάσεις που έζησε την περίοδο του χειμώνα, αποτελείται πλέον από ένα σύνολο παικτών, όλοι τους άξιοι θαυμασμού. Διοικητικά - οικονομικά προβλήματα, αποχωρήσεις παικτών, θέμα επιβίωσης του συλλόγου, όμως η κρητική ομάδα άντεξε και όλοι οι παίκτες της έγιναν καλύτεροι μέσα από αυτά. Λες και το επιζητούσαν. Ένα ποδοσφαιρική ''παρέα'' που τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες, χαίρεσαι να βλέπεις εντός γηπέδου και σε αναγκάζουν να σηκωθείς από το καρεκλάκι στο γήπεδο για να τους χειροκροτήσεις. Είναι η ομάδα που θες να υποστηρίζεις, ακόμα και όταν χάνει, ακόμα και αν δεν είσαι οπαδός της. Αντιλαμβάνεσαι, βλέποντας τους, τι εστί η λέξη ''ομάδα''.

Οι έντεκα σερί νίκες, αποτελούν ένα σπάνιο επίτευγμα για να το περνάμε στα... ψιλά. Όμως ακόμα πιο σπάνιο είναι η πρωτοφανής συνέπεια μιας ομάδας στις καλές εμφανίσεις. Ο ΟΦΗ παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, κερδίζει εύκολα και αναγνωρίζεται από όλους, αυτή η ανωτερότητα του. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, μπαίνει στο γήπεδο και ''δεν βλέπει'' τον αντίπαλο. Αυτή, η ανωτερότητα που σου βγάζει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, έχει... ονοματεπώνυμο, Νίκος Παπαδόπουλος. Στον τεχνικό του ΟΦΗ πιστώνεται πέρα από την καλή αγωνιστική παρουσία, η πειθαρχία εντός και εκτός γηπέδου. Ένας άνθρωπος που έχει επαναφέρει το DNA νικητή στην ομάδα, και είναι ολοφάνερο, ότι με αυτό έχει μπολιάσει ακόμα και τους λιγότερο έμπειρους ποδοσφαιριστές του. Όλοι στέκονται σε αυτόν, και για έναν επιπλέον λόγο, ότι κράτησε την ομάδα στα δύσκολα.

Ο έμπειρος κόουτς μέσα σε όλη την χρονιά τα έχει ζήσει... όλα. Έχει παίξει διάφορους ρόλους, εκτός από αυτόν του προπονητή, έχει ανταποκριθεί άριστα στις απαιτήσεις ενός ιστορικού σωματείου και είναι αναμφισβήτητα το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο, αυτή την στιγμή στον ΟΦΗ. Έχει φτιάξει μια ομαδάρα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.