Η αποκάλυψη Αυγενάκη, το Παγκρήτιο και η... απάντηση της FIFA

SMS
12:45 | 22/12/2022

Η συνέντευξη που έγινε viral, η αξία της διεκδίκησης μιας μεγάλης διοργάνωσης από την Ελλάδα και οι δηλώσεις του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του στα Livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1,ο Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, Ίσως την κορυφαία ποδοσφαιρική οργάνωση στον κόσμο, το Μουντιάλ του 2030. Μια συνέντευξη που έκανε το γύρο της Ελλάδας και δικαίως έγινε viral, μια είδηση που μόνο καλό έχει να κάνει στον αθλητισμό της χώρας. Στην πραγματικότητα, ένα πολύ πιο απαιτητικό και από τον τελικό του Conference League που διεκδικούσε η χώρα μας (Opap Arena και Παγκρήτιο).

Στην κυβέρνηση θέλουν με άξονες την Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο κι άλλες πόλεις να καταθέσουν ένα πλήρη φάκελο που θα αλλάξει τα δεδομένα, με το Παγκρήτιο να αποτελεί σημείο αναφοράς. Μια πιθανή διεκδίκηση θα κάνει καλό και στο μεγαλύτερο γήπεδο του νησιού, θα εξυγχρονιστεί και θα ''εκμεταλλευτεί'' την συγκυρία. Και όχι μόνο.

Κάτι σαν απάντηση οι δηλώσεις που ακολούθησαν του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, για τα σενάρια περί κοινής συνυποψηφιότητα της Σαουδική Αραβίας, της Αιγύπτου και της Ελλάδα. Ο Ελβετός παράγοντας ρωτήθηκε σχετικά από το αιγυπτιακό δίκτυο Al Kass TV. "Πήγα σε αυτές τις τρεις χώρες και ήταν φανταστικές. Οι οικοδεσπότες του Μουντιάλ 2030 θα αποφασιστούν σε δύο χρόνια από τώρα. Ως πρόεδρος της FIFA, είναι καλό να έχουμε έναν αριθμό πιθανών διοργανωτών, επειδή μας ωθεί να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Το Μουντιάλ 2022 ήταν πολύ επιτυχημένο και γνωρίζω ότι θα υπάρχει πολύς κόσμος που θα επιστρέψει στο Κατάρ στο μέλλον, οπότε γιατί να μην έχουμε το τουρνουά σε αραβική χώρα ξανά;"

Πιθανότα, το επόμενο διάστημα θα μάθουμε περισσότερα, παρ ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την επόμενη διετία, το επόμενο Μουντιάλ του 2026 και η τριπλή ανάληψη (Καναδάς - Μεξικό - ΗΠΑ), ίσως αποτελέσει και έναν προάγγελο ενόψει του 2030.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.