H Aργεντινή «πέταξε έξω» την Σερβία!

16:04 | 10/09/2019

Η μεγαλύτερη έκπληξη στο τουρνουά είναι γεγονός - η Αργεντινή κέρδισε με 97-87 και άφησε εκτός τουρνουά την Σερβία!

Η Αργεντινή έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, αποκλείοντας ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, την Σερβία και πέρασε στα ημιτελικά του θεσμού. Η παρέα των Σκόλα, Καμπάτσο και Λαπροβίτολα έβαλαν από την αρχή δύσκολα στην ομάδα της Σερβίας, με αμυντική προσήλωση και ευστοχία από τα 6.75, άντεξαν στην πίεση της ομάδας του Τζόρτζεβιτς και κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά του μεγάλου τουρνουά.

Με αυταπάρνηση και υψηλή θέληση, η Αργεντινή κατάφερε να περιορίσει τον Γιόκιτς, εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά των Σέρβων και πήραντη νίκη με 97-87 έπειτα από ένα θεαματικό παιχνίδι. Έτσι, προκρίθηκαν στα ημιτελικά και το πανηγύρισαν δεόντως!

Καταπληκτικός οργανωτικά και εκτελεστικά ο Καμπάτσο, ο αειθαλής Σκόλα έκανε τα πάντα ενώ και υπόλοιποι Λατίνοι δεν υστέρησαν. Μια ομάδα που άξιζε πέρα για πέρα την πρόκριση.  Ο Καμπάτσο σταμάτησε στους 18 πόντους ενώ μοίρασε 12 ασίστ, ο 39χρονος Σκόλα πρόσθεσε 20 ενώ βοήθησε πολύ στην άμυνα. Πλέον, στα ημιτελικά η Αργεντινή θα συναντήσει τον νικητή του ΗΠΑ - Γαλλία (11/9, 14:00).

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα ήταν ο πρώτος σκόρερ για την Σερβία (18π.), τον ακολούθησε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (21π. με 6/13 σουτ) ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς (16π.-10ρ.) πρόσθεσε ένα double double. Όμως, αυτά δεν ήταν αρκετά για την Σερβία να αποκλείσει τους μαχητικούς Αργεντίνους

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ερνάντεθ): Μπρουσίνο 4, Καφάρο, Καμπάτσο 18 (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 12 ασιστ, 3 κλεψίματα), Ντεκ 13 (8 ριμπάουντ), Ντέλια 4, Φιέλερουπ 2, Γκαλίτσι 2, Γκαρίνο 15 (3), Λαπροβίτολα 8 (1), Σκόλα 20 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Βιλντόζα 11 (3)

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Μπιέλιτσα 18 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μπογκντάνοβιτς 21 (3), Γκούντουριτς 5 (1), Γιόκιτς 16 (10 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γιόβιτς 7 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Λούτσιτς 12, Μαριάνοβιτς, Μίτσιτς 5, Μιλουτίνοβ, Ραντούλιτσα, Σιμόνοβιτς 3 (1)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σχόλιο του Γιάννη Χαμαλάκη: Το μαύρο κουτί

Η θέση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο

Παγκόσμιο: Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των προημιτελικών

Kρίμα Eλλάδα...

Σκουρτόπουλος: «Είμαι υπεύθυνος, λυπάμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο»

H ΕΟΚ ζητάει την διαγραφή των τριών διαιτητών της Εθνικής

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.