Η... άσπρη βουλα έδωσε την πρόκριση στον Εργοτέλη

Ο Εργοτέλης με ήρωα τον Κατσιμήτρο νίκησε 3-4 στα πέναλτι (1-1 κ.α.) τον ΟΦΗ και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνεχίζουν στο θεσμό, καθώς ο τερματοφύλακας τους απέκρουσε ένα πέναλτι στην κανονική διάρκεια και δύο στη… ρώσικη ρουλέτα και προκρίθηκαν. Οι ηττημένοι είχαν την υπεροχή σχεδόν και στα 120 λεπτά, όμως είχαν συνολικά τέσσερις άστοχες εκτελέσεις πέναλτι, κάτι που «πλήρωσαν» στο φινάλε.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Δεληγιαννίδης, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης και Κοροβέσης. Οι Νάστος και Μεγιάδο ήταν τα δύο αμυντικά χάφ και πιο μπροστά τους κινούταν ο Νέιρα. Στις πλευρές της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Κουτσιανικούλης και Οικονόμου και στην κορυφή ο Πέρσον.

Κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων κάθισε ο Κατσιμήτρος και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά χρησιμοποιήθηκαν οι Μπουρσέλης, Μπάτζιος, Οικονόμου και Λαμπάκης. Την τριπλέτα στο κέντρο συνέθεσαν οι Μπρους, Τσέλιος και Μπουτσάκης, ενώ στα «φτερά» της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Κούατενγκ και Έφορντ και στην κορυφή ο Ιατρούδης.

Σε σκορ παράτασης…

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν μια ανούσια υπεροχή στα πρώτα λεπτά. Είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους, την κυκλοφορούσαν σωστά, όμως δεν μπορούσαν να πατήσουν την περιοχή του Κατσιμήτρου. Οι «κιτρινόμαυροι» σ’ αυτό το διάστημα είχαν δημιουργήσει κάποιες προϋποθέσεις και έψαχναν τρόπους να πιάσουν απροετοίμαστους τους γηπεδούχους. Το κατάφεραν στο 23’, όταν ο Μπουτσάκης με υπέροχη ενέργεια και δυνατό σουτ έκανε το 0-1.

Στο 31’, μάλιστα, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Κουτσιανικούλης αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες. Ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός ζήτησε φάουλ από τον Οικονόμου, ο Κουτσιαύτης δεν το έδωσε και στη συνέχεια δέχτηκε ο ίδιος κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον στόπερ του Εργοτέλη. Ο 31χρονος παίκτης έγινε έξαλλος και είδε αμέσως και τη δεύτερη για διαμαρτυρία και άφησε τον ΟΦΗ με παίκτη λιγότερο.

Παρά το σοκ, και παρά την καλή ευκαιρία του Έφορντ στο 42’, ο Όμιλος ισοφάρισε στο 44’ με πέναλτι του Νέιρα, που προήλθε από τράβηγμα του Οικονόμου στον Αργεντινό μέσο. Οι δυο ομάδες, επομένως, πήγαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια με σκορ παράτασης.

Τα χαμένα πέναλτι…

Στην επανάληψη και πάλι οι παίκτες του Καραμπετάκη είχαν την κατοχή και το σύνολο του Παπαβασιλείου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του στις αντεπιθέσεις. Ο ΟΦΗ, πάντως, κέρδισε και νέο πέναλτι στο 60’, έπειτα από μαρκάρισμα του Μπουρσέλη στον Πέρσον. Ο Νέιρα, βέβαια, το εκτέλεσε και ο Κατσιμήτρος αυτή τη φορά τον νίκησε για να μείνει το 1-1.

Η εικόνα της συνάντησης παρέμεινε η ίδια, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν κλείσει στα καρέ τους  τούς φιλοξενούμενους, που είχαν παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση και ήταν προφανές πως έψαχναν να βρουν χώρους για να «χτυπήσουν». Στο 72’ το συγκρότημα του Καραμπετάκη κέρδισε και τρίτο πέναλτι για χέρι του Μπουρσέλη, όμως ο Ποτουρίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Με Κατσιμήτρο

Στα λεπτά που απέμεναν τίποτα δεν άλλαξε, με τον Εργοτέλη να έχει, πάντως, μια σημαντική στιγμή στο 91’ με τον Μπουτσάκη. Το ματς, έτσι, οδηγήθηκε στην παράταση.

Και στο έξτρα ημίωρο ο ΟΦΗ έδειξε να το θέλει περισσότερο και ήταν ανώτερος. Είχε, εξάλλου, δυο καλές φάσεις, στο 95’ με τον Βουό και στο 99’ με τον Σασί. Και πάλι, ωστόσο, το 1-1 παρέμεινε και τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι. Εκεί με πρωταγωνιστή τον Κατσιμήτρο, που έκανε δύο αποκρούσεις, ο Εργοτέλης πήρε την πρόκριση.

Η σειρά των πέναλτι

  • Σασί 1-0
  • Ιατρούδης 1-1
  • Ποτουρίδης απόκρουση Κατσιμήτρου και δοκάρι
  • Μπάτζιος απόκρουση Σωτηρίου
  • Κυριακίδης απόκρουση Κατσιμήτρου
  • Τσέλιος 1-2
  • Κοροβέσης 2-2
  • Έφορντ 2-3
  • Βουό 3-3
  • Ροβίθης 3-4

ΟΦΗ (Νίκος Καραμπετάκης): Σωτηρίου, Δεληγιαννίδης (88’ λ.τρ. Κυριακίδης), Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Νάστος, Μεγιάδο, Οικονόμου (46’ Σασί), Κουτσιανικούλης, Νέιρα, Πέρσον (60’ Βουό).

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Οικονόμου (46’ Ροβίθης), Μπουρσέλης (81’ Προβιδάκης), Λαμπάκης, Μπάτζιος, Μπρους, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Κουατένγκ (63’ Κατσούρι), Ιατρούδης, Εφορντ.

Θυμηθείτε το live του ματς

Δείτε εδώ τα γκολ του αγώνα

Δείτε εδώ τα χαμένα πέναλτι του ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια

Δείτε εδώ την αποβολή του Κουτσιανικούλη

Δείτε εδώ τη διαδικασία των πέναλτι

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.