Η Αυστραλία θα δωρίσει έσοδα του αγώνα με την Παλαιστίνη σε ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Γάζα

09:30 | 18/11/2023

Η Αυστραλία θα δωρίσει μέρος των εισόδων του αγώνα της από τον προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 με την Παλαιστίνη, στην πόλη του Κουβέιτ την Τρίτη, για ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Γάζα.

Η δωρεά των «Socceroos» θα είναι πενταψήφιο ποσό και θα γίνει μέσω του καταπιστεύματος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Αυστραλίας. Η δωρεά θα παρασχεθεί στην μη κερδοσκοπική οργάνωση Oxfam και θα αντιστοιχιστεί από την Football Australia.

Ο αγώνας μεταξύ Παλαιστίνης και Αυστραλίας είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Δυτική Όχθη, αλλά οι αξιωματούχοι άλλαξαν τον χώρο στο Διεθνές Στάδιο «Jaber Al-Ahmad» του Κουβέιτ μετά την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα ως αντίποινα για μια επίθεση στις 7 Οκτωβρίου από την Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Το Ισραήλ λέει ότι η Χαμάς σκότωσε 1.200 ανθρώπους και πήρε περίπου 240 ομήρους. Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας λένε ότι περισσότεροι από 11.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την ισραηλινή αντεπίθεση.
Η Αυστραλία, που κατατάσσεται 27η στον κόσμο και τέταρτη στην Ασία, βρίσκεται στην κορυφή του προκριματικού της γκρουπ μετά τη νίκη με 7-0 επί του Μπαγκλαντές. Το νούμερο 96 του κόσμου, η Παλαιστίνη είναι τρίτη μετά την ισοπαλία με τον Λίβανο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.