Πήρε την πρόκριση για τους «16» η Αυστραλία!

19:08 | 30/11/2022

Η Αυστραλία βρήκε ένα γκολ με τον Μάθιου Λέκι κι η νίκη 1-0 επί της Δανίας την έστειλε στα νοκ άουτ του Μουντιάλ 2022, αφήνοντας εκτός τη Δανία.

Η Αυστραλία έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, επικρατώντας 1-0 της Δανίας στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Το ματς έγινε στο στάδιο «Αλ Γιανούμπ» στην Αλ Ουάκρα και κρίθηκε από ένα γκολ του Μάθιου Λέκι στο 60΄. Έτσι, οι Αυστραλοί κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο γκρουπ, πίσω από τη Γαλλία και στην επόμενη φάση θα αναμετρηθούν με τη δεύτερη του 3ου ομίλου (Πολωνία, Αργεντινή, Σαουδική Αραβία, Μεξικό).

Τώρα η Αυστραλία ελπίζει ότι θα είναι πιο τυχερή, αφού το 2006 είχε «λυγίσει» 1-0 από την μετέπειτα θριαμβεύτρια Ιταλία, με πέναλτι του Τότι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων!

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπεϊτς, Λέκι (89΄ Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46΄ Μπάκους), Ντιουκ (82΄ ΜακΛάρεν), ΜακΓκρί (74΄ Ράιτ)

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Ράσμους Κρίστενσεν, Άντερσεν, Αντρέας Κρίστενσεν (46΄ Μπα), Μέλε (70΄ Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Γένσεν (59΄ Ντάμσγκααρντ), Όλσεν (69΄ Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59΄ Ντόλμπεργκ)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.