Ένας άλλος Σίμος

Απόψεις

Το βράδυ της Κυριακής, μετά το ματς με τη Λαμία, είδαμε ένα διαφορετικό Γιώργο Σίμο.

Δεν είναι από τους προπονητές που αφήνουν τα συναισθήματα να ξεχυθούν. Στα γκολ του ΟΦΗ στη διάρκεια της χρονιάς σπάνια τον έβλεπες να πανηγυρίζει έξαλλα. Η σοβαρότητα ήταν αυτή που ξεχώριζε. Μετρημένος σε όλα του. Όχι, όμως, στη δουλειά του. Εκεί τα δίνει όλα, ζει και αναπνέει για τον ΟΦΗ και το πρότζεκτ.

Το βράδυ της Κυριακής, μετά το σφύριγμα της λήξης του ιστορικού (όπως αποδείχθηκε) αγώνα με τη Λαμία, ξέσπασε. Αγκάλιασε τους συνεργάτες του, τους ανθρώπους με τους οποίους βρίσκεται καθημερινά μαζί και ποτέ δεν πρόκειται να τους κατατάξει από κάτω του (γι' αυτό έσπευσε να τους ευχαριστήσει στη συνέντευξη Τύπου), έγινε 'ένα' με τον Μιχάλη Μπούση που είχε κατέβει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τους παίκτες. Τα 'παιδιά' του.

Ο Γιώργος Σίμος, περί ου ο λόγος μετά από δύο παραγράφους, έζησε τη δική του βραδιά. Αυτή ήταν η δική του βραδιά. Ήταν η στιγμή της χαράς, της εκτόνωσης, μα πάνω απ' όλα της δικαίωσης. Μίλησε στους παίκτες, στο φινάλε του αγώνα, με λόγια καρδιάς. Οι φλέβες πετάχτηκαν από το λαιμό του, η φωνή ήθελε να ακουστεί παντού, το «ευχαριστώ» για ό,τι κατάφεραν.

Ο Έλληνας κόουτς δεν είχε να αντιμετωπίσει το πρότζεκτ του ΟΦΗ, αλλά και τις αμφιβολίες του κόσμου της ομάδας. Πολλοί δεν είδαν με καλό μάτι την πρόσληψή του. Λογικό θα πει κάποιος, αφού πλην της θητείας του στους πιτσιρικάδες της ΑΕΚ και της συνεργασίας του στο παρελθόν με τον 'μέντορά' του Γιάννη Σαμαρά, δεν είχε να επιδείξει κάτι. Για να το θέσουμε πιο σωστά, δεν του είχε δοθεί η ευκαιρία για να δείξει το ταλέντο του.

Ο ΟΦΗ του άνοιξε την πόρτα και αυτός τους δικαίωσε. Ο ΟΦΗ έγινε εφέτος η πιο όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία και αυτός ήταν στο 'τιμόνι' της ομάδας. Δικό του δημιούργημα ήταν ο ΟΦΗ που χειροκροτούσαν οι αντίπαλοι. Δική του ομάδα ήταν αυτή που κέρδιζε τον σεβασμό των αντιπάλων. Δική του ομάδα είναι ο ΟΦΗ που μπήκε στα πλέι οφ με το σπαθί του.

Ο ίδιος, βέβαια, δεν θα μιλήσει ποτέ σε πρώτο ενικό. Μετρημένος όπως πάντα. Για τον Σίμο δεν υπάρχει 'εγώ', αλλά 'εμείς'. Σκύβει το κεφάλι, ανακουφισμένος και σκέφτεται την επόμενη μέρα. Προπόνηση στο ΒΑΚ, η δουλειά συνεχίζεται, ο στόχος δεν έχει ταβάνι. Επόμενη πρόκληση το βήμα παραπάνω, να κάνει ο ΟΦΗ κάθε χρόνο ένα βήμα προς την κορυφή.

Μέχρι να έρθει η επόμενη χρονιά, ας σταθούμε στο τώρα. Το «τώρα» ανήκει στον Έλληνα προπονητή. Η προσωπική δικαίωση για ό,τι έχτισε» στη διάρκεια της σεζόν. Για να φτάσει το όνομά του να γίνει, εκτός από θέμα συζήτησης και... γκρίνιας από τους «προπονητές της εξέδρας», σύνθημα στα χείλη του κόσμου. Το βράδυ της Κυριακής ο ΟΦΗ πέτυχε δύο νίκες: η δεύτερη ήταν η αναγνώριση και αποθέωση του Σίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιβράβευση, συγκίνηση, περηφάνια: Τα «κλικ» της γιορτής

«Σάρωσε» την Ευρώπη ο Σαμαράς

Πώρωση: Το ξέσπασμα στον πάγκο!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.